Διεργασίες Αναλυτικής Τεχνολογίας στην παραγωγή κρέατος και προϊόντων του – Webcast τη Δευτέρα 22/3

16 March 2021

Διεργασίες Αναλυτικής Τεχνολογίας στην παραγωγή κρέατος και προϊόντων του – Webcast τη Δευτέρα 22/3

Νέο ανοιχτό webcast διοργανώνει το Ινστιτούτο Προϊόντων Κρέατος, την ερχόμενη Δευτέρα 22/3.

Η εκδήλωση, που έχει τίτλο «Διεργασίες Αναλυτικής Τεχνολογίας (PAT) και εφαρμογές στην Παραγωγή Κρέατος και Προϊόντων του. Επαλήθευση του ΣΔΑΤ», τελεί υπό την αιγίδα των ΣΕΤΕ (Συμβουλευτική Επιτροπή Τεχνικών Εμπειρογνωμόνων), ΣΕΒΕΚ (Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Επεξεργασίας Κρέατος), ΕΚΕ (Ελληνική Κτηνιατρική Εταιρεία) και ΕΚΑ (Ελληνική Κτηνιατρική Ακαδημία).

Σε σχετική ενημέρωση του Ινστιτούτου αναφέρεται ότι «Η ανάπτυξη και εφαρμογή των Διεργασιών Αναλυτικής Τεχνολογίας (Process Analytical Technology, PAT)στη βιομηχανία επεξεργασίας είναι απόρροια της διαπίστωσης ότι ο ποιοτικός έλεγχος δεν θα πρέπει να λαμβάνει χώρα σε επίπεδο τελικών προϊόντων αλλά να στηρίζεται στο σχεδιασμό των διεργασιών με προδιαγραφές ποιότητας. 

Η προσέγγιση PAT στην επεξεργασία των τροφίμων αφορά σε ένα ενιαίο και ολοκληρωμένο σύστημα το οποίο στοχεύει στη διασφάλιση της ποιότητας του τελικού προϊόντος κατά τρόπο αποδοτικό, ανιχνεύσιμο και περιβαλλοντικά υπεύθυνο μέσω on-line/in-line μετρήσεων κρίσιμων παραμέτρων σε πραγματικό χρόνο».

Με βάση τις παραπάνω τεχνολογίες (μεμονωμένα ή σε συνδυασμό) έχουν αναπτυχθεί αισθητήρες, οι οποίοι αξιοποιούμενοι στα πλαίσια των PAT φαίνεται να παρέχουν σημαντική πληροφορία σε σχέση με την εκτίμηση της μικροβιολογικής ποιότητας, ασφάλειας, αυθεντικότητας και νοθείας προϊόντων κρέατος.

Τις πλέον πρόσφατες εξελίξεις στο ενδιαφέρον αυτό θέμα θα αναπτύξει ο καθηγητής Μικροβιολογίας τροφίμων του ΓΠΑ Γιώργος Νυχάς σε ανοιχτό webcast την Δευτέρα 22/3/2021.

Αμέσως μετά, ο καθηγητής Σπύρος Ραμαντάνης θα παρουσιάσει τις μεθόδους, διαδικασίες, δοκιμές, αξιολογήσεις για την «Επαλήθευση του Συστήματος Διαχείρισης Ασφάλειας Τροφίμων» .

Λεπτομέρειες εκδήλωσης:

Δευτέρα 22/3/2021 και ώρα 5.00 μ.μ.
στην πλατφόρμα zoom (σύνδεσμος)
Meeting ID: 837 2599 6328
Passcode: 478758

Πληροφορίες / Δηλώσεις συμμετοχής:  
ipk@sevek.gr  
τηλ. 210 3253237 

16 March 2021
Banner
Banner