Διαμαρτύρεται η ΠΟΚΚ και ζητά ελέγχους εκεί που χρειάζεται

21 April 2016

Διαμαρτύρεται η ΠΟΚΚ και ζητά ελέγχους εκεί που χρειάζεται

Επιστολή στην πολιτική ηγεσία απέστειλε σήμερα (21/4) η Πανελλήνια Ομοσπονδία Κρεοπωλών, με την οποία διαμαρτύρεται για τη στοχοποίηση των κρεοπωλείων και ζητά να γίνουν έλεγχοι εκεί που πραγματοποιούνται οι παράνομες σφαγές, οι "ελληνοποιήσεις" και οι υποτιμολογήσεις των αμνοεριφίων.
Ολόκληρη η επιστολή, η οποία απευθύνεται στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, την Γενική Γραμματεία Εμπορίου και κοινοποιείται στον υπουργό Υγείας, έχει ως εξής:

Θέμα: Εντατικοποίηση ελέγχων ενόψει Πάσχα

Αξιότιμοι κύριοι Υπουργοί,
Με τεράστια προσοχή διαβάσαμε τις εγκυκλίους του Υπουργείου Υγείας και της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου Και Προστασίας Του Καταναλωτή, σχετικά με την προσοχή που πρέπει να δοθεί κατά την εμπορία και διακίνηση των τροφίμων, κατά την διάρκεια των ημερών του Πάσχα. Επίσης, διαβάσαμε και όλα τα άρθρα των κανόνων ΔΙΕΠΥΥ, σε σχέση με όλα τα παραπάνω, αυτό που δε διαβάσαμε είναι ποιοι θα κάνουν τους απαιτούμενους ελέγχους, πότε θα τους κάνουν, πού θα τους κάνουν και πότε και αν αυτά τα στοιχεία θα δουν ποτέ το φως της δημοσιότητας.
Η αγανάκτηση μας είναι μεγάλη, αφού και πάλι εφέτος, γίνεται με χειρουργική ακρίβεια η στοχοποίηση του παραδοσιακού κρεοπώλη, από όλα τα ΜΜΕ, από δελτία ειδήσεων (που ότι και να συμβεί, δείχνουν πάντα στο ρεπορτάζ ένα κρεοπωλείο,) μέχρι και άρθρα σε εφημερίδες και περιοδικά. Αυτήν την αντιμετώπιση την περιμέναμε και είμαστε προετοιμασμένοι να την αντικρούσουμε, με την προσωπική επαφή του κάθε Έλληνα παραδοσιακού κρεοπώλη, με το καταναλωτικό κοινό. Μιας και δεν έχουμε την οικονομική δύναμη να φτιάξουμε βαρύγδουπες διαφημίσεις, όπως οι πολυεθνικές και οι τεράστιες αλυσίδες καταστημάτων, που είναι οι οικονομικοί αιμοδότες των καναλιών και εφημερίδων.
Εδώ θέλουμε τη βοήθεια του κράτους, όχι για τον κλάδο μας, αλλά για το αύριο του Έλληνα πολίτη, αφού με μαθηματική ακρίβεια η μικρή και μικρομεσαία επιχείρηση, χάνεται στο βωμό των τεράστιων οικονομικών κολοσσών. Ειδικότερα τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο, γνωρίζετε την τακτική που ακολουθούν, ώστε να «ψήσουν» τον καταναλωτή να τους εμπιστευτεί.
Όλα τα παραπάνω, μας αναγκάζουν να σας απευθύνουμε ορισμένα ερωτήματα:
1. Ποιος ελέγχει τα στοιχεία που στέλνουν τα σφαγεία και ξέρει πόσα ακριβώς αμνοερίφια σφάχτηκαν;
2. Ποιος ελέγχει την αντιπαράθεση σφαγείων-ενωτίων-δερμάτων (που ποτέ σχεδόν δεν ταυτίζεται;)
3. Ποιος ελέγχει τα Ρουμάνικα-Βουλγάρικα-Σκοπιανά αρνιά, που μπαίνουν στην χώρα ζωντανά; Που πωλούνται και ο αριθμός αυτός ταυτίζεται με τον αριθμό εισαγωγών;
4. Πού πωλούνται τα σφαγμένα αμνοερίφια των παραπάνω χωρών, που εισάγονται; Ο αριθμός αυτός ταυτίζεται με τον αριθμό εισαγωγών;
5. Πού και αν, έχουν πωληθεί τα ζωντανά εισαγόμενα αμνοερίφια των παραπάνω χωρών; Που εισάγονται εδώ και 2 περίπου μήνες συνεχώς και σφάζονται σε σφαγεία.
6. Ποιος ελέγχει το μητρώο των κτηνοτρόφων ώστε να ξέρουμε πόσα ακριβώς αμνοερίφια έχουμε και πόσα είναι προς διάθεση; Από στοιχεία των Υπουργείων σας, σε συνάντηση μας παλαιότερα, δηλώνατε ότι υπάρχει μεγάλη ανακολουθία στα συγκεκριμένα νούμερα.
7. Ποιος ελέγχει τις σφαγές που δε γίνονται στα σφαγεία, αλλά στα μαντριά, με ότι συνεπάγεται αυτό;
8. Ποιος ελέγχει τα τιμολόγια των πολυεθνικών και τεράστιων αλυσίδων σούπερ μάρκετ, τα οποία τελικά όλα πουλάνε «Ελληνικά» αμνοερίφια και δίνουν τα στοιχεία από τον κεντρικό υπολογιστή της αποθήκης τους;
9. Ποιος μπορεί να απαντήσει στο «παιδικό» ερώτημα, που τίθεται πάντα προς συζήτηση, από κτηνοτρόφους-εμπόρους-κρεοπώλες: πώς είναι δυνατόν να πωλείται ένα προϊόν λιανικώς, με χαμηλότερη τιμή από την τιμή κτίσης στον παραγωγό, χωρίς επιπροσθέτως να συμπεριληφθούν όλα τα έξοδα του προϊόντος (μεταφορά-σφαγή-φύρα, κλπ);
Αξιότιμοι Κύριοι Υπουργοί, επειδή σαν κλάδος ξέρουμε σχεδόν όλες τις απαντήσεις στα παραπάνω ερωτήματα και δυστυχώς ξέρουμε και τους τρόπους που χρησιμοποιούνται για τις Ελληνοποιήσεις που θέλετε να πατάξετε, στείλτε επιτέλους τους ελεγκτικούς μηχανισμούς εκεί που πρέπει, για να κάνουν αυτό που πρέπει.
Ο μικρομεσαίος επαγγελματίας, αυτός που εσείς αποκαλείται «ραχοκοκαλιά του Έθνους» πεθαίνει. Δείξτε ότι αυτή η κυβέρνηση ενδιαφέρεται για τον μικρό και δεν κάνει χάρες σε κανέναν.

Με εκτίμηση,

Από την Διοίκηση
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΠΕΡΡΟΣ
Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΣΑΒΒΑΣ ΚΕΣΙΔΗΣ

21 April 2016
Banner
Banner