Διαμαρτυρία ΠΟΚΚ για ρεπορτάζ του Star Channel

06 April 2016

Διαμαρτυρία ΠΟΚΚ για ρεπορτάζ του Star Channel

Δεν αντιπροσωπεύουν τα παραδοσιακά κρεοπωλεία οι εικόνες που έδειξε σε ρεπορτάζ το Star Channel στις 4 Απριλίου. Αυτό τονίζει επιστολή που απέστειλε στο κανάλι η Πανελλήνια Ομοσπονδία Κρεοπωλών επισημαίνοντας: «μη γίνεστε άθελα σας σύμμαχοι, όσων έχουν συμφέρον να εξαφανίσουν τα παραδοσιακά κρεοπωλεία από την αγορά».
Ολόκληρη η επιστολή έχει ως εξής:
Αξιότιμοι κύριοι,
Με αφορμή την προβολή video, στο κεντρικό δελτίο του καναλιού σας, στις 4/4/2016, για κρεοπωλεία στο κέντρο της Αθήνας με ακατάλληλα κρέατα, θα θέλαμε να τονίσουμε ότι τα συγκεκριμένα καταστήματα που επισκεφθήκατε, δεν αντιπροσωπεύουν την εικόνα των παραδοσιακών κρεοπωλείων στη χώρα μας.
Τα καταστήματα τα οποία δείξατε, αρχικά δεν είναι κρεοπωλεία, είναι παντοπωλεία, τα οποία νόμιμα ή παράνομα πωλούν και κρέας και όπως φάνηκε και από το ρεπορτάζ σας, λειτουργούν με αλλοδαπούς οι οποίοι δεν τηρούν κανέναν κανόνα υγιεινής. Δυστυχώς, στην υποβαθμισμένη και περιθωριοποιημένη περιοχή του κέντρου της Αθήνας, δεν υπάρχει έλεγχος από το κράτος και τις υπηρεσίες και έτσι προκύπτουν τα αποτελέσματα τα οποία δείξατε στο ρεπορτάζ σας.
Θεωρούμε πολύ σωστή την προβολή του συγκεκριμένου video, ώστε να αφυπνιστεί το κράτος και να υπάρξουν κυρώσεις ή και να μπει λουκέτο στις συγκεκριμένες επιχειρήσεις. Θα θέλαμε όμως, αφενός να τονίσουμε το γεγονός ότι για κανέναν λόγο τα συγκεκριμένα καταστήματα, δεν αντιπροσωπεύουν την εικόνα των παραδοσιακών κρεοπωλείων στην χώρα μας, γεγονός το οποίο θα έπρεπε να αναφερθεί στο ρεπορτάζ σας και αφετέρου ότι θα πρέπει να προβάλετε και τα παραδοσιακά κρεοπωλεία, τα οποία λειτουργούν υποδειγματικά, με δίπλωμα κρεοπώλη, με όλες τις συνθήκες υγιεινής, με αυστηρούς ελέγχους από το κράτος και τα οποία έχουν εκσυγχρονίσει και αναβαθμίσει οι ίδιοι οι κρεοπώλες, με πολύ κόπο και με δικούς τους πόρους, καθώς το κράτος ουδέποτε μας συμπεριέλαβε σε οποιαδήποτε επιδότηση ή πρόγραμμα ΕΣΠΑ, παρά τις έντονες διαμαρτυρίες μας για το γεγονός αυτό.
Ο κλάδος των παραδοσιακών κρεοπωλείων, είναι ένας κλάδος ο οποίος δέχεται έντονο πόλεμο και αθέμιτο ανταγωνισμό, τόσο από τις μεγάλες κρεαταγορές, όσο και από τα σούπερ μάρκετ. Σας παρακαλούμε λοιπόν, να μην γίνεστε άθελα σας σύμμαχοι, όσων έχουν συμφέρον να εξαφανίσουν τα παραδοσιακά κρεοπωλεία από την αγορά.
Με εκτίμηση,
Από την Διοίκηση
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΠΕΡΡΟΣ
Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΣΑΒΒΑΣ ΚΕΣΙΔΗΣ

06 April 2016
Banner
Banner