Διαδικτυακή συζήτηση για τα νιτρικά-νιτρώδη στα προϊόντα κρέατος, διοργανώνει ο ΣΕΒΕΚ

02 December 2020

Διαδικτυακή συζήτηση για τα νιτρικά-νιτρώδη στα προϊόντα κρέατος, διοργανώνει ο ΣΕΒΕΚ

Ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Επεξεργασίας Κρέατος (ΣΕΒΕΚ), η Συμβουλευτική του Επιτροπή Τεχνικών Εμπειρογνωμόνων (ΣΕΤΕ) και το Ινστιτούτο Προϊόντων Κρέατος (ΙΠΚ), διοργανώνουν ανοιχτή τηλεδιάσκεψη – webcast την Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2020 και ώρα 4.00 μ.μ., με θέμα: «ΝΙΤΡΙΚΑ-ΝΙΤΡΩΔΗ ΣΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΚΡΕΑΤΟΣ. ΤΑ ΑΣΦΑΛΗ ΤΟΥΣ ΕΠΙΠΕΔΑ».

Η διαδικτυακή αυτή συζήτηση-ανταλλαγή απόψεων, θα περιλαμβάνει μία σύντομη επιστημονική παρουσίαση αναφορικά με τη χρήση των νιτρικών - νιτρωδών στην ασφάλεια και στα τεχνολογικά χαρακτηριστικά του κρέατος και των προϊόντων του και παράλληλα αναφορά στις αλλαγές που εξετάζει η Κομισιόν με την σχεδιαζόμενη τροποποίηση των επιπέδων χρήσης νιτρικών/νιτρωδών που βρίσκει εφαρμογή κυρίως σε προϊόντα με βάση το κρέας.

Βασικός εισηγητής είναι ο Δρ Παναγιώτης Ν. Σκανδάμης, Καθηγητής Υγιεινής & Ποιοτικού Ελέγχου Τροφίμων του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών και Μέλος του panel Βιολογικών Κινδύνων της Ευρωπαϊκής Αρχής Ασφάλειας Τροφίμων (EFSA).

Παρέμβαση για την ισχύουσα νομοθεσία θα κάνει ο Πάνος Κατοίκος, Κτηνίατρος, M.Sc. εκδότης «Κτηνιατρικής Νομοθεσίας».

Ο συντονισμός θα γίνει από τον Πρόεδρο του ΙΠΚ, τ. Καθηγ. Κτηνιατρικής, Απόστολο Ράντσιο.

Αντίστοιχες παρεμβάσεις θα πραγματοποιηθούν και από όλους τους αρμόδιους ελεγκτικούς κρατικούς φορείς, καθώς και από λοιπούς επιστήμονες και τεχνοκράτες του ΙΠΚ και της ΣΕΤΕ.

Για τους ενδιαφερόμενους, η τηλεδιάσκεψη θα γίνει μέσω της πλατφόρμας zoom.us στο λινκ https://us02web.zoom.us/j/84167806402?pwd=S2lmVWNNc01ubGwrdWxnd2swUjZnQT09. Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στο e-mail sevek@sevek.gr έως τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου και ώρα 4.00 μ.μ.

Περισσότερες πληροφορίες στο τηλ.: 2103253237.

02 December 2020
Banner
Banner
Banner