Δεν προβλέπεται εξ αποστάσεως εκπαίδευση για τις Σχολές Kρεοπωλών, διευκρινίζει το ΥΠΑΑΤ

25 October 2018

Δεν προβλέπεται εξ αποστάσεως εκπαίδευση για τις Σχολές Kρεοπωλών, διευκρινίζει το ΥΠΑΑΤ

Story Highlights

  • «Δεν προβλέπεται εκπαίδευση εκδοροσφαγέων στις Ιδιωτικές Σχολές Επαγγελμάτων Κρέατος» διευκρινίζει επίσης το Υπουργείο

Related Articles

Ένα περίπου χρόνο μετά την αναγνώριση λειτουργίας ιδιωτικών σχολών επαγγελμάτων κρέατος, έχουν δημιουργηθεί νέες συνθήκες που, όπως σε κάθε νέα αρχή, χρειάζονται μια «τακτοποίηση» και διευκρινίσεις, προκειμένου να μην μένουν κενά και «τρύπες» σε έναν σημαντικό κρίκο της αλυσίδας του κρέατος, αυτόν της εκπαίδευσης του κρεοπώλη.

Αυτός θα ήταν ενδεχομένως ο σκοπός πρόσφατου εγγράφου που εξέδωσε το ΥΠΑΑΤ με θέμα «Διευκρινίσεις επί της λειτουργίας των Ιδιωτικών Σχολών Επαγγελμάτων Κρέατος».

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι διευκρινίσεις που δίνει το ΥΠΑΑΤ επί του θέματος αφορούν μερικά κρίσιμα θέματα του τρόπου λειτουργίας, ένα εκ των οποίων είναι η εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Η αρμόδια υπηρεσία του ΥΠΑΑΤ διευκρινίζει ότι στην περίπτωση των Σχολών Κρέατος δεν προβλέπεται τηλεκατάρτιση και συνεπώς οι εκπαιδευόμενοι θα πρέπει να παρακολουθούν, με φυσική παρουσία, τόσο τα θεωρητικά μαθήματα όσο και την πρακτική άσκηση.

Μία επιπλέον διευκρίνιση σχετίζεται με τη βεβαίωση που δίνουν οι Σχολές. Σύμφωνα με τον νόμο, η βεβαίωση ή το πιστοποιητικό επαγγελματικής ικανότητας κρεοπώλη χορηγείται από τις Σχολές του ΥΠΑΑΤ ή από αντίστοιχες δημόσιες ή ιδιωτικές σχολές και ιδρύματα της Ελλάδας ή άλλων χωρών. Η διευκρίνιση που δίνει το Υπουργείο, και η οποία προέκυψε προφανώς ύστερα από σχετικές ερωτήσεις που απευθύνθηκαν στις υπηρεσίες, είναι ρητώς ότι «δεν προβλέπεται εκπαίδευση εκδοροσφαγέων στις Ιδιωτικές Σχολές Επαγγελμάτων Κρέατος».

25 October 2018
Banner
Banner