Δασικοί χάρτες: Απόσυρση και διάλογος, επιμένει ο Πεβερέτος

06 April 2021

Δασικοί χάρτες: Απόσυρση και διάλογος, επιμένει ο Πεβερέτος

Η σημερινή ανακοίνωση της κυβέρνησης για εξάμηνη παράταση υποβολής αντιρρήσεων από αγροκτηνοτρόφους για τους δασικούς χάρτες, δεν δίνει καμία λύση στο μεγάλο πρόβλημα που δημιουργεί η ανάρτησή τους, επιμένει ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικής Κτηνοτροφίας, Παν. Πεβερέτος.  

Ο πρόεδρος του ΣΕΚ σε χθεσινή δήλωσή του έθετε το πρόβλημα ζητώντας να αποσυρθούν οι συγκεκριμένοι χάρτες και να ακολουθήσει διάλογος με τους φορείς αγροτών και κτηνοτρόφων.

Σε σημερινή δήλωση ξεκαθαρίζει ότι μόνο αυτή μπορεί να είναι λύση του προβλήματος. Πιο αναλυτικά:

«Με χθεσινό τηλεφώνημα που είχα  από το γραφείο του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ενημερώθηκα ότι την Παρασκευή 9/4/2021 θα πραγματοποιηθεί συνάντηση του κου Λιβανού με τονΥπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κο Σκρέκα ώστε να εξετάσουν λύσεις στο θέμα των δασικών χαρτών. Αυτό μεταφέρθηκε αμέσως στους κινητοποιημένους κτηνοτρόφους και αγρότες της Κρήτης και άλλων περιοχών και αντιμετωπίστηκε θετικά κατ’ αρχήν. 

Είδαμε ωστόσο ξαφνικά σήμερα την ανακοίνωση της Κυβέρνησης για εξάμηνη παράταση υποβολής αντιρρήσεων από τους αγρότες  και κτηνοτρόφους επί του περιεχομένου των δασικών χαρτών. Αυτό κατά τη γνώμη μας προκαταλαμβάνει τις όποιες ενέργειες από την πλευρά του ΥπΑΑΤ αποσκοπούσαν στην εξεύρεση λύσης στα τεράστια προβλήματα  που προέκυψαν σε κτηνοτρόφους και αγρότες, ιδιαίτερα στο ιδιοκτησιακό καθεστώς και τους βοσκότοπους πριν ακόμη γίνουν τα σχέδια βόσκησης, από την ανάρτηση των δασικών χαρτών.

Ο ΣΕΚ  και οι κινητοποιημένοι κτηνοτρόφοι και αγρότες  σε Κρήτη, Χαλκιδική και σε άλλα μέρη της χώρας εμμένουμε  στη θέση μας, ότι  τα θέματα αυτά δεν μπορεί να θεραπευτούν με ενστάσεις και προσφυγές, όσων έχουν αντιρρήσεις   και καλούμε την κυβέρνηση άμεσα να αποσύρει τους συγκεκριμένους χάρτες, να γίνει διάλογος με τους φορείς των κτηνοτρόφων, των αγροτών και άλλων σχετικών φορέων και αφού καταλήξουμε σε συμφωνία να αναρτηθούν εκ νέου οι δασικοί χάρτες.

Χρόνος υπάρχει, αρκεί να υπάρχει πολιτική βούληση».

06 April 2021
Banner
Banner