Butchers’ BBQ Day – Μια πολύ ενημερωτική ημερίδα

31 May 2022

Butchers’ BBQ Day – Μια πολύ ενημερωτική ημερίδα

Μια ημέρα αφιερωμένη στις τεχνικές ψησίματος με επιδείξεις κοπών, ειδικών παρασκευασμάτων για σούβλα και σκάρα, συμβουλές μαγειρικής προετοιμασίας ήταν η Κυριακή 29 Μαΐου. Στο φιλόξενο αμφιθέατρο του ΟΚΑΑ, η ημερίδα της Ένωσης Κρεοπωλών Αθήνας – Αττικής «Οι Ταξιάρχες» είχε μεγάλη επιτυχία και άνοιξε νέους δρόμους στην ενημέρωση των επαγγελματιών.

Η ημερίδα άνοιξε με ένα σύντομο καλωσόρισμα από τον πρόεδρο της Ένωσης Θοδωρή Ρούσσο και χαιρετισμούς από τους καλεσμένους:

  • Τον διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΚΑΑ, Απόστολο Αποστολάκο
  • Τον πρόεδρο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Ιωάννη Χατζηθεοδοσίου
  • Τον εντεταλμένο σύμβουλο Αγροτικής και Κτηνιατρικής Πολιτικής της Περιφέρειας Αττικής, Σταύρο Βοϊδονικόλα.

Κεντρικός εισηγητής ο ιδρυτής της πρώτης ιδιωτικής σχολής κρέατος Meat Pro, Στέλιος Μαστοράκος, ο οποίος με την ιδιότητα του έμπειρου μάγειρα και εκπαιδευτή έδωσε μερικές πολύ χρήσιμες πληροφορίες.

Ταυτόχρονα ο εκπαιδευτής της Meat Pro Νίκος Χριστάκης και ο κρεοπώλης Μιχάλης Τικέλλης έκαναν επίδειξη κοπών και παρασκευασμάτων.

Ζωντανή η ημερίδα με ερωτήσεις και απαντήσεις και με ζωηρό ενδιαφέρον από όλους τους παραβρισκόμενους.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν επίσης ο αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Νίκος Γρέντζελος, από τον Κτηνοτροφικό Σύλλογο Αττικής «Αγ. Γεώργιος» ο Γιάννης Κοντογιάννης και η Μάγδα Κοντογιάννη, ο εντεταλμένος σύμβουλος του ΣΕΒΕΚ Γιώργος Οικονόμου και ο πρόεδρος του Συνδέσμου Κρεοπωλών Πειραιά Γιώργος Ψαρρός.

Καθοριστικός ο ρόλος των χορηγών που πρόσφεραν τόσο τις απαραίτητες πρώτες ύλες (κρέατα, αλλαντικά, μπαχαρικά, ποτά κ.λπ.) όσο και τον απαραίτητο εξοπλισμό (ψησταριές, κάρβουνα κ.λπ.).

Και φυσικά σημαντική η συμβολή στο ψήσιμο και την προετοιμασία των εδεσμάτων που γεύτηκαν όλοι οι συμμετέχοντες, των μελών της Λέσχης Αρχιμαγείρων Αττικής Ακρόπολις, που με επικεφαλής τον πρόεδρό της Κωνσταντίνο Μουζάκη βρέθηκαν στην ημερίδα.

Η ημερίδα έγινε υπό την αιγίδα του ΟΚΑΑ και του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών. Χορηγοί: ΤΗΕ FOUKOU PROJECT – BBQ GRILLS, Παούρης traders, Χοιρινά Γεωργατζή, Ρεκατσίνας Φρέσκα Ελληνικά Κρέατα, Αλλαντικά Κυρά Δανάη, Αργυράκης Εδέσματα Φαρσάλων, Κτήμα Μανωλάκη, Κοτόπουλα Αγγελάκης, Πυρηνοκάρβουνα Κλήμης, Κρεατεμπορική Στυμφαλίας Α.E., Βοοτροφική Επιδαύρου.

Το περιοδικό Meat News ήταν χορηγός επικοινωνίας της εκδήλωσης.

31 May 2022
Banner
Banner