Το μεγαλύτερο φεστιβάλ BBQ της Ευρώπης, 10-12 Μαΐου, στη Ρουμανία

30 March 2024

Το μεγαλύτερο φεστιβάλ BBQ της Ευρώπης, 10-12 Μαΐου, στη Ρουμανία

Το μεγαλύτερο φεστιβάλ μπάρμπεκιου της Ευρώπης, το GrillFest, θα πραγματοποιηθεί από τις 10 έως τις 12 Μαΐου, στο Lagoo Snagov της Ρουμανίας. Εκεί, σε πάνω από 100.000 τ.μ., όπου οι αναμενόμενοι 50.000 συμμετέχοντες θα δώσουν ραντεβού πάνω από 200 σεφ BBQ από 10 χώρες.

Η γαστρονομική πολιτιστική εκδήλωση συγκεντρώνει καταναλωτές, τους σημαντικότερους παράγοντες της ρουμανικής βιομηχανίας κρέατος, κορυφαίους εκπροσώπους του κλάδου του μπάρμπεκιου από τη Ρουμανία και όλο τον κόσμο, τάσεις και τεχνικές μπάρμπεκιου από όλο τον κόσμο τον κόσμο, υγιεινές διατροφικές συνήθειες και φέτος μια καινοτομία: το μπιφτέκι με κρέας κροκόδειλου.

Το φεστιβάλ θα περιλαμβάνει πάνω από 50 σταθμούς μπάρμπεκιου σε 8 διαφορετικούς θεματικούς χώρους όπου θα παρασκευαστούν περίπου 100 τόνοι προϊόντων μπάρμπεκιου, χρησιμοποιώντας τις πιο δημοφιλείς τεχνικές μπάρμπεκιου, ψησίματος και καπνίσματος σε αμερικανικό, βραζιλιάνικο, αργεντίνικο, τουρκικό, κορεάτικο και βαλκανικό στυλ. Κατά τη διάρκεια των 3 ημερών που θα διαρκέσει το φεστιβάλ οι συμμετέχοντες θα μπορούν να απολαύσουν ζωντανά σόου και επιδείξεις μπάρμπεκιου, διαγωνισμούς για ερασιτέχνες και επαγγελματίες, συναυλίες, παιδικές δραστηριότητες, γυμναστήριο και δείπνο στο μεγαλύτερο αερόστατο στη Ρουμανία.

«Μέσω του Grillfest, στόχος μας είναι να φέρουμε κοντά εκπροσώπους από τη βιομηχανία κρέατος, σεφ και το ευρύ κοινό σε ένα περιβάλλον που έχει σχεδιαστεί για να αναπτύξει την ευρωπαϊκή κουλτούρα μπάρμπεκιου και, ταυτόχρονα, να βάλει στον διεθνή χάρτη μια σημαντική εκδήλωση-αναφορά για η βιομηχανία κρέατος, ένα σημαντικό τμήμα για την Ευρώπη. Φέτος, για το 2ο Grillfest και έχουμε ήδη συνεργάτες από 10 χώρες, μαζί με τους σημαντικότερους τοπικούς εκπροσώπους. Καλούμε το κοινό να τους γνωρίσει και να απολαύσει τα πιάτα του στο μεγαλύτερο φεστιβάλ μπάρμπεκιου στην Ευρώπη, οργανωμένη εδώ, στη Ρουμανία», είπε ο Eugen Capra, διοργανωτής του Grillfest.

Πηγή: euromeatnews.com

30 March 2024
Banner
Banner