Αρχές 2018 στην ελληνική αγορά συσκευασμένο «πράσινο χοιρινό κρέας»

06 September 2017

Αρχές 2018 στην ελληνική αγορά συσκευασμένο «πράσινο χοιρινό κρέας»

Στις αρχές του 2018 πρόκειται να κάνει το ντεμπούτο του στην ελληνική αγορά συσκευασμένο «πράσινο χοιρινό κρέας-Green Pork», που θα φέρει μάλιστα και σφραγίδα, ώστε να μπορούν οι Έλληνες καταναλωτές να ενημερώνονται τόσο για τον τρόπο παραγωγής του ζώου, όσο και για τη χημική σύστασή του, όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο καθηγητής στο Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων-Κατεύθυνση Ζωϊκής Παραγωγής του ΤΕΙ Ηπείρου, Γιάννης Σκούφος. Σημειώνοντας ότι τα οφέλη κατανάλωσης των κρεατοσκευασμάτων από πράσινο χοιρινό κρέας-Green Pork είναι σημαντικά για τον άνθρωπο, ο κ. Σκούφος τόνισε ότι «το κόστος του δεν θα επιβαρύνει δυσανάλογα τους Έλληνες που θα το προτιμήσουν, οι οποίοι και σε καμία περίπτωση δεν θα κληθούν να καταβάλλουν ποσά που δεν συνάδουν στην ελληνική πραγματικότητα».

Σύμφωνα με τον ίδιο, ήδη κυκλοφορούν στην εγχώρια αγορά, αν και ακόμη σε μικρή κλίμακα, κρεατοσκευάσματα αλλαντικών (σαλάμι αέρος) και λουκάνικα σε συσκευασίες των 180 των 300 γραμμαρίων, που έχουν παραχθεί από «πράσινο χοιρινό κρέας-Green Pork».

Μάλιστα, όπως προανήγγειλε ο κ. Σκούφος, στο πλαίσιο της 82ης ΔΕΘ (9-17/9) η Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας (ΓΓΕΤ) του υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων θα προβάλει, ως ένα από τα σημαντικότερα ερευνητικά έργα που υλοποιήθηκαν με επιτυχία κατά την προηγούμενη προγραμματική περίοδο του ΕΣΠΑ, στο πλαίσιο του διακρατικού προγράμματος Ελλάδα-Κίνα, το «Πράσινο Χοιρινό Κρέας- Green Pork». Σε αυτό βασικός ερευνητικός εταίρος ήταν το Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων-Κατεύθυνση Ζωϊκής Παραγωγής του ΤΕΙ Ηπείρου με υπεύθυνο τον ίδιο, και το Εργαστήριο Διατροφής Του Τμήματος Κτηνιατρικής του ΑΠΘ με επιστημονική υπεύθυνη την Παναγιώτα Φλώρου-Πανέρη, ενώ καθήκοντα συντονιστή του έργου είχε ο βιομηχανικός εταίρος και συγκεκριμένα η Βιομηχανία Κρέατος Ηπείρου με υπεύθυνο τον πρόεδρό της, Νικόλαο Παπαγιάννη. Για τις μετρήσεις του κύκλου ζωής άνθρακα και το περιβαλλοντικό αποτύπωμα συνεργάστηκε η ομάδα του ΙΕΤΕΘ ΚΕΤΕΑ Θεσσαλίας, με επικεφαλής τον Θωμά Μπαρτζάνα.

[Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ]

06 September 2017
Banner