Τροποποιήσεις στην αδειοδότηση σταβλικών εγκαταστάσεων ανακοίνωσε ο Αποστόλου

23 June 2016

Τροποποιήσεις στην αδειοδότηση σταβλικών εγκαταστάσεων ανακοίνωσε ο Αποστόλου

Story Highlights

  • Σύντομα θα πληρωθούν πάνω από 120 εκατ. ευρώ για να υλοποιηθούν τα έργα «γέφυρα» από το προηγούμενο ΠΑΑ που αφορούν προγράμματα όπως Leader, ΟΠΑΑΧ, ενίσχυση μεταποίησης, Σχέδια Βελτίωσης κ.λπ. Τα 18 εκατ. ευρώ από αυτά αφορούν την Πελοπόννησο.

Related Articles

Στην Τρίπολη έγινε η δεύτερη κατά σειρά (η πρώτη ήταν στα Ιωάννινα προ 10ημέρου) εκδήλωση του ΥΠΑΑΤ που έχει εγκαινιάσει τη διοργάνωση ημερίδων στην περιφέρεια για να δώσει σάρκα και οστά στο διάλογο με τους αγρότες. Στην ημερίδα της Τρίπολης, που έγινε σήμερα, μίλησαν ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου και ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Χαράλαμπος Κασίμης, ενώ χαιρέτησε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης.

Στον διάλογο που ακολούθησε, και ο οποίος κράτησε πολλή ώρα, πήραν το λόγο δεκάδες αγρότες και φορείς, ενώ το θέμα που κυριάρχησε ήταν οι ευκαιρίες του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014 - 2020.

Μεταξύ άλλων ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου εξέφρασε την πολιτική βούληση για διεύρυνση της συνεργασίας με την Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση και περαιτέρω αποκέντρωση πόρων και αρμοδιοτήτων ανακοινώνοντας ότι οι πόροι που θα διαχειριστούν οι Περιφέρειες από το νέο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης θα ξεπεράσουν τα 2 δισ. ευρώ.

Ο υπουργός ανακοίνωσε ακόμα ότι σύντομα, από τέλος Ιουνίου μέχρι τέλος Ιουλίου, θα πληρωθούν πάνω από 120 εκατ. ευρώ για να υλοποιηθούν τα έργα «γέφυρα» από το προηγούμενο ΠΑΑ που αφορούν προγράμματα όπως Leader, ΟΠΑΑΧ, ενίσχυση μεταποίησης (τυροκομεία, ελαιοτριβεία, οινοποιεία κ.ά.), Σχέδια Βελτίωσης κ.λπ. Τα 18 εκατ. ευρώ από αυτά αφορούν την Πελοπόννησο.

Όσον αφορά την αδειοδότηση των σταβλικών εγκαταστάσεων, θέμα που απασχολεί μεγάλο μέρος των κτηνοτρόφων, ο κ. Αποστόλου ανέφερε ότι αυτή την περίοδο βρίσκονται σε εξέλιξη συζητήσεις του Υπουργείου με την Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση για να υπάρξει τροποποίηση της εγκυκλίου περί πρόχειρων εγκαταστάσεων και να διευκολυνθεί-απλοποιηθεί η αδειοδότηση με μείωση της γραφειοκρατίας. Πριν τη λήξη της παράτασης που είχε δοθεί για το Σεπτέμβριο, όπως είπε ο κ. Αποστόλου, θα έχει προχωρήσει η σχετική νομοθετική ρύθμιση.

23 June 2016
Banner
Banner