Αποστόλου: Μέχρι τέλος του 2016 η ρύθμιση για τη διακίνηση και εμπορία των ελληνικών τροφίμων

11 September 2016

Αποστόλου: Μέχρι τέλος του 2016 η ρύθμιση για τη διακίνηση και εμπορία των ελληνικών τροφίμων

Μέχρι το τέλους του τρέχοντος έτους αναμένεται να είναι έτοιμη η νομοθετική ρύθμιση για τη διακίνηση και εμπορία των ελληνικών τροφίμων, όπως επισήμανε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλης Αποστόλου, στο πλαίσιο συνάντησης που είχε το Σάββατο με αγροτικούς φορείς της Βόρειας Ελλάδας, στο πλαίσιο της 81ης ΔΕΘ.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Αποστόλου σημείωσε ότι «Έχουμε πάρα πολλά προβλήματα, ειδικά με τις γειτονικές χώρες, και έχουμε συμφωνήσει ότι θα πρέπει να έρθουμε σε μια συνεννόηση και να αυξήσουμε αμφότερες πλευρές την αστυνόμευση, ειδικότερα στα σύνορά μας». Επιπλέον, πρόσθεσε ότι «Εμείς σχεδιάζουμε μέσα από διαδικασίες σκαναρίσματος να έχουμε πλήρη εικόνα και να παρακολουθούμε συνεχώς ό,τι μπαίνει και βγαίνει στη χώρα μας γι' όλα τα αγαθά και τις υπηρεσίες που αφορούν ειδικότερα τον αγροτικό τομέα».

Απαντώντας σε εκπροσώπους φορέων, που συμμετείχαν στη συνάντηση και έθεσαν επί τάπητος το θέμα της φοροδιαφυγής με την παράνομη διακίνηση προϊόντων, ζημιώνοντας έτσι τον αγροτικό κλάδο, ο κ. Αποστόλου επισήμανε χαρακτηριστικά: «Το μεγάλο ζήτημα είναι να πείσουμε και να το καταλάβουν οι αγρότες ότι η τήρηση βιβλίων εσόδων - εξόδων σημαίνει όφελος για τον ίδιο τον παραγωγό. Τον εκμεταλλεύονται και δεν το έχει καταλάβει ακόμα».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

11 September 2016
Banner
Banner