Αποστόλου: Με μπλόκα ή χωρίς μπλόκα οι πόρτες του υπουργείου είναι ανοιχτές για τους αγρότες

20 February 2017

Αποστόλου: Με μπλόκα ή χωρίς μπλόκα οι πόρτες του υπουργείου είναι ανοιχτές για τους αγρότες

Η λήξη των αγροτικών κινητοποιήσεων άφησε μια πικρή γεύση σε όσους αγρότες συμμετείχαν σε αυτές, καθώς δεν φαίνεται να απέσπασαν οποιαδήποτε παραχώρηση από την πλευρά της κυβέρνησης, ακόμη και μετά τις δύο συναντήσεις που πραγματοποίησαν (σε διαφορετικό χρόνο και με διαφορετική σύνθεση η καθεμία) με κλιμάκιο υπουργών αφενός αλλά και με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης κ. Δραγασάκη αφετέρου.

Παρ’ όλα αυτά, τώρα που ανεστάλησαν οι κινητοποιήσεις, ο υπουργός ΥΠΑΑΤ καλεί τους αγρότες σε οργανωμένο διάλογο. Είναι βέβαια άξιον απορίας τι από τα ζητήματα που δεν λύθηκαν τις εβδομάδες που προηγήθηκαν, θα μπορούσε τώρα να ξανατεθεί σε διάλογο. Ο κ. Αποστόλου πάντως επιμένει ότι με μπλόκα ή χωρίς μπλόκα, οι πόρτες του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης είναι ανοιχτές για τους αγρότες και τους εκπροσώπους τους.

Αναλυτικά η δήλωση του υπουργού ΥΠΑΑΤ:

«Κατά τη διάρκεια των πρόσφατων αγροτικών κινητοποιήσεων είχα επανειλημμένα τονίσει την ανάγκη διαλόγου για τα μεγάλα προβλήματα του αγροτικού τομέα και είχα προσκαλέσει τους αγρότες να έρθουν στο υπουργείο και να συζητήσουμε μεθοδικά για να βρούμε λύσεις.

Δεν ήταν ένας επικοινωνιακός ελιγμός. Είναι η πάγια θέση που έχουμε και η σταθερή πολιτική που υπηρετούμε.

Τώρα που οι αγρότες σταμάτησαν τις κινητοποιήσεις τους, με αυτή τη μορφή τουλάχιστον, θέλω να επαναλάβω το κάλεσμα για ένα οργανωμένο διάλογο για το σήμερα και το αύριο του αγροτικού τομέα. Για την αναθεώρηση της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής, για τη μείωση του κόστους παραγωγής, για τη στήριξη μορφών συλλογικής δραστηριοποίησης, για την αξιοποίηση της αγροτικής γης, για την αποτελεσματικότερη εφαρμογή του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης, για την ίδια την ανάπτυξη του αγροτικού τομέα και της ελληνικής επαρχίας.

Οι αγρότες είναι άνθρωποι της προκοπής. Ξέρουν καλά τα προβλήματα και μπορούν να συμβάλλουν καθοριστικά στην επίλυσή τους. Εμείς από την πλευρά μας θα πάρουμε άμεσα σχετικές πρωτοβουλίες.

Με μπλόκα ή χωρίς μπλόκα, όχι μόνον οι πόρτες του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης είναι ανοιχτές για τους αγρότες και τους εκπροσώπους τους, αλλά επιδιώκουμε να τους έχουμε δίπλα μας γιατί τα προβλήματα είναι πράγματι μεγάλα».

20 February 2017
Banner