Αποστόλου: 2η πρόσκληση για βιολογική κτηνοτροφία από τα αδιάθετα άλλων Μέτρων του ΠΑΑ

22 June 2018

Αποστόλου: 2η πρόσκληση για βιολογική κτηνοτροφία από τα αδιάθετα άλλων Μέτρων του ΠΑΑ

Στη βιολογική κτηνοτροφία θα κατευθυνθούν κατά προτεραιότητα οι αδιάθετοι πόροι που θα προκύψουν από άλλα Μέτρα του ΠΑΑ. Αυτό θα γίνει με δεύτερη πρόσκληση και ο στόχος είναι να ενισχυθεί ειδικά η ορεινή κτηνοτροφία και οι βιολογικοί κτηνοτρόφοι να συνεχίσουν την άσκηση της δραστηριότητάς τους.

Αυτά υπογράμμισε υπό τύπον δεσμεύσεων ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου χθες Πέμπτη 21 Ιουνίου από το βήμα της Βουλής, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση της βουλευτού Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ, Μαρίας Τριανταφύλλου.

Η κ. Τριανταφύλλου έφερε το θέμα στη Βουλή, καθώς στην Αιτωλοακαρνανία «πολλοί κτηνοτρόφοι ορεινών περιοχών που τηρούν τον κανονισμό περί βιολογικού τρόπου παραγωγής για πάνω από 5-6 χρόνια, είναι επιλαχόντες αλλά δεν είναι μέσα στους δικαιούχους» γιατί υπήρξε περιορισμένη μοριοδότηση κυρίως εξαιτίας της γεωμορφολογίας της περιοχής, όπου δεν υπάρχουν πολλές εκτάσεις βοσκήσιμες.

Εκτός από τα αδιάθετα του ΠΑΑ, ο κ. Αποστόλου περιμένει ότι ίσως προκύψουν πόροι από όσους έχουν μεν κριθεί δικαιούχοι αλλά δεν θα προσέλθουν. «Συμβαίνουν και αυτά. Και αυτούς τους πόρους, λοιπόν, θα τους κατευθύνουμε σε περιφέρειες με μεγαλύτερη ζήτηση, ιδιαίτερα στη βιολογική κτηνοτροφία και ειδικά –επιμένω ξανά– για την ορεινή βιολογική κτηνοτροφία» λέει ο υπουργός. Με τέτοιους τρόπους ο κ. Αποστόλου ελπίζει ότι θα ικανοποιηθεί ένα μεγάλο μέρος των βιολογικών κτηνοτρόφων.

Προφανώς, όπως παραδέχεται ο υπουργός, οι πόροι είναι συγκεκριμένοι. Όμως η εισαγωγή της λογικής «περίμενε μήπως και πάρεις ό,τι περισσέψει» δεν είναι σίγουρο ότι καθησυχάζει ανθρώπους που αγωνίζονται σε καθημερινή βάση για να επιβιώσουν…

22 June 2018
Banner