Από το ΕΣΠΑ ενίσχυση Δικτύων Επιχειρήσεων στα τρόφιμα

03 November 2016

Από το ΕΣΠΑ ενίσχυση Δικτύων Επιχειρήσεων στα τρόφιμα

Story Highlights

  • Παρουσία του Γενικού Γραμματέα Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή η υπογραφή του καταστατικού του Δικτύου Κρητικού Τυριού στο Επιμελητήριο Ηρακλείου

Related Articles

Στην εκδήλωση για τη σύσταση και υπογραφή του Cluster Τυριού που δημιούργησε το Επιμελητήριο Ηρακλείου Κρήτης, παραβρέθηκε τη Δευτέρα ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, Αντώνης Παπαδεράκης.

Ο κ. Παπαδεράκης στον χαιρετισμό που απηύθυνε, συνεχάρη το Επιμελητήριο Ηρακλείου για την πρωτοβουλία της δημιουργίας ενός Δικτύου (Cluster) Κρητικού Τυριού με ανοιχτή τη διαδικασία εγγραφής στους τυροκόμους όλης της Κρήτης, παρέχοντας έτσι τη δυνατότητα να συνεργαστούν και με ομαδικό πνεύμα να αναδείξουν και να προωθήσουν τα Κρητικά τυροκομικά προϊόντα στην εσωτερική και τη διεθνή αγορά.

Κάνοντας μία αναφορά στη δυναμική της εγχώριας παραγωγής, ο Γενικός Γραμματέας δήλωσε ότι η στήριξη της οργάνωσης και της διαχείρισης των αγορών, θα δώσει ώθηση στην αγροτική παραγωγή, όπως είναι η ποιμενική κτηνοτροφία και μέσα από το όχημα του τουρισμού θα μπορέσει να αναδειχθεί η πλούσια γαλακτοκομική παράδοση και τα τοπικά τυροκομικά προϊόντα του νησιού.

Σύμφωνα με τον κ. Παπαδεράκη, τα επιμελητήρια δύνανται να συμβάλλουν στην παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας και να διευρύνουν τις ευκαιρίες ενίσχυσης των επιχειρήσεων, μέσα από συνέργεια και προτάσεις συνεργασίας, όπως η σύσταση του Δικτύου αυτού, αποδίδοντας αμεσότερα και καλύτερα αποτελέσματα και ανοίγοντας τον δρόμο για αξιοποίηση και άλλων πηγών χρηματοδότησης.

Ειδικότερα, αναφερόμενος στα χρηματοδοτικά εργαλεία για τη δικτύωση των επιχειρήσεων, δήλωσε ότι το επόμενο διάστημα θα δημοσιευθεί πρόσκληση του ΕΣΠΑ, για την ενίσχυση των clusters με στόχο τη δημιουργία εγχώριων αλυσίδων αξίας που θα εξειδικεύει και στους τομείς της αγροδιατροφής και της βιομηχανίας τροφίμων.

03 November 2016
Banner
Banner