Αντίθετοι με το άνοιγμα των καταστημάτων την Κυριακή 15/11 και οι κρεοπώλες της Θεσσαλονίκης

12 November 2020

Αντίθετοι με το άνοιγμα των καταστημάτων την Κυριακή 15/11 και οι κρεοπώλες της Θεσσαλονίκης

Να κρατήσουν κλειστά τα καταστήματά τους την Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2020, παροτρύνει τα μέλη του Σωματείου Κρεοπωλών Ν. Θεσσαλονίκης η Διοίκηση.

Είναι μια απόφαση που πήρε ομόφωνα το Δ.Σ. του σωματείου, όπως αναφέρει σε χθεσινή ανακοίνωση.

Ως γνωστόν, από την πρώτη στιγμή που ανακοινώθηκαν από την κυβέρνηση τα απαγορευτικά μέτρα περιορισμού της πανδημίας, δηλαδή το πανελλαδικό λοκντάουν, εισήχθη η ρύθμιση που προβλέπει ότι τα καταστήματα τροφίμων και τα σούπερ μάρκετ μπορούν να παραμείνουν ανοικτά την Κυριακή 15/11 από τις 9.00 το πρωί μέχρι τις 5.00 το απόγευμα.

Ανακοινώνοντας την απόφασή της η Διοίκηση του Σωματείου, υπογραμμίζει ότι «Η κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας ισοδυναμεί με την ισοπέδωση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και την εξουθένωση των επαγγελματιών και των εργαζομένων.

Τα επιχειρήματα που δικαιολογούν και στηρίζουν αυτό το μέτρο, όπως η αύξηση του τζίρου και η ευκολία των καταναλωτών που δεν έχουν χρόνο να ψωνίσουν τις υπόλοιπες ημέρες της εβδομάδας, είναι όλα σαθρά και έχουν ήδη καταρριφθεί στην πράξη».

Επιπλέον, όπως αναφέρει η ανακοίνωση, «πρέπει να επισημάνουμε ότι το μόνο μέτρο στήριξης που μπορούμε να παρέχουμε για τη μη διάδοση του ιού είναι οι λιγοστές μετακινήσεις, οπότε ανοίγοντας τις Κυριακές αντί να διασφαλίσουμε την προσωπική και δημόσια υγεία αυξάνουμε τις πιθανότητες διάδοσης».

«Λέμε λοιπόν όλοι ΟΧΙ ΣΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΉ και καλούμε όλα τα κρεοπωλεία να παραμείνουν κλειστά γιατί μόνο ενωμένοι θα καταφέρουμε να διασφαλίσουμε καλύτερη ποιότητα ζωής σε εμάς και τους γύρω μας» καταλήγει η ανακοίνωση.

Υπενθυμίζουμε ότι σχετική ανακοίνωση εξέδωσε χθες και η Ομοσπονδία των Κρεοπωλών.

12 November 2020
Banner
Banner