Ανοιχτή πλέον για το ευρωπαϊκό βόειο η αγορά της Κορέας

30 September 2019

Ανοιχτή πλέον για το ευρωπαϊκό βόειο η αγορά της Κορέας

Μετά από περίπου μια 20ετία, η Νότια Κορέα ήρε την απαγόρευση εισαγωγών βόειου κρέατος και προϊόντων του από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι παραγωγοί της Δανίας και της Ολλανδίας είναι μάλιστα οι πρώτοι που θα μπορούν να πραγματοποιήσουν εξαγωγές στη χώρα αυτή της Άπω Ανατολής.

Το άνοιγμα της κορεατικής αγοράς κατέστη εφικτό χάρη στις διαρκείς προσπάθειες που κατέβαλαν από κοινού η Κομισιόν και τα κράτη-μέλη της Ε.Ε., όπως τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση. Η άρση της απαγόρευσης που επιβλήθηκε το 2001 ως αντίδραση στα κρούσματα της σπογγόμορφης εγκεφαλοπάθειας των βοοειδών, είναι ένα σημάδι για την αξιοπιστία και την αποτελεσματικότητα του ευρωπαϊκού συστήματος ασφάλειας τροφίμων και υγείας των ζώων, υπογραμμίζει η Κομισιόν, η οποία δηλώνει ότι θα συνεχίσει τη στενή συνεργασία με τις κορεατικές Αρχές προκειμένου να διασφαλίσει την πρόσβαση και για τα υπόλοιπα κράτη μέλη, που αναμένουν ακόμη την έγκριση εξαγωγών βόειου στην Κορέα.

Σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε μάλιστα στις αρχές Σεπτεμβρίου για υγειονομικά και φυτοϋγειονομικά θέματα οι κορεατικές Αρχές παρείχαν διαβεβαιώσεις ότι οι αιτήσεις των κρατών μελών της Ε.Ε. (εκτός αυτών της Δανίας και Ολλανδίας) θα προχωρήσουν σύντομα.

30 September 2019
Banner
Banner