Αναστολή εξαγωγών βοδινού για 30 ημέρες ανακοίνωσε η Αργεντινή

18 May 2021

Αναστολή εξαγωγών βοδινού για 30 ημέρες ανακοίνωσε η Αργεντινή

Στην αναστολή των εξαγωγών βοδινού για τριάντα ημέρες, οδηγήθηκε η Αργεντινή, καθώς προσπαθεί να αντιμετωπίσει την έντονα ανοδική πορεία της τιμής του στην εσωτερική αγορά.

Όπως εξηγεί η πολιτική ηγεσία της χώρας, θα πρέπει να αναμένονται αποφάσεις που θα έχουν πιο συνολικό χαρακτήρα και θα αποσκοπούν να λειτουργήσει ο κλάδος πιο εύρυθμα και να αποτραπούν η κερδοσκοπία και η φοροδιαφυγή.

«Οι εξαγωγές έκλεισαν. Θα συνεχίσουμε να διαπραγματευόμαστε με την κυβέρνηση», αναφέρουν πηγές της βιομηχανίας κρέατος της Αργεντινής, τις οποίες επικαλείται το Reuters. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι πρόκειται για λανθασμένη κίνηση.

Η Αργεντινή είναι γνωστή για τη βοοτροφία και τις φημισμένες μοσχαρίσιες μπριζόλες, που αποτελούν κεντρικό στοιχείο στον γαστρονομικό της χάρτη. Είναι συνηθισμένες οι συγκεντρώσεις οικογενειών και φίλων γύρω από το μπάρμπεκιου “parrilla” τα Σαββατοκύριακα.

Ωστόσο, το αυξανόμενο κόστος του κρέατος έχει προβληματίσει έντονα τους τελευταίους μήνες και έχει τεθεί στο μικροσκόπιο κρατικών ελέγχων. Οι καταναλωτές -ήδη χτυπημένοι από τρία συνεχόμενα χρόνια ύφεσης- λένε ότι το βόειο κρέας δεν είναι πλέον προσιτό οικονομικά, καθώς ο πληθωρισμός έχει υπονομεύσει σημαντικά την αγοραστική δύναμη.

Σημειώνεται ότι τα τελευταία χρόνια η Αργεντινή αύξησε τις εξαγωγές κρέατος, ειδικά προς την Κίνα, βοηθώντας την προώθηση του κλάδου, αλλά προκαλεί φόβους ότι η αύξηση των εξαγωγών οδηγεί σε άνοδο τις εγχώριες τιμές.

18 May 2021
Banner
Banner