Άμεση αποζημίωση των κτηνοτρόφων της Ρόδου υποσχέθηκε ο Αποστόλου

22 June 2016

Άμεση αποζημίωση των κτηνοτρόφων της Ρόδου υποσχέθηκε ο Αποστόλου

Story Highlights

  • Β. Αποστόλου: "Με την ολοκλήρωση της πρώτης εκτίμησης θα αποζημιωθούν άμεσα οι κτηνοτρόφοι από τον ΕΛΓΑ για τον απολεσθέν ζωικό κεφάλαιο, ενώ παράλληλα αρχίζει η διαδικασία σύνταξης του φακέλου για τις ζημιές που θα καλυφθούν μέσω κρατικών ενισχύσεων και de minimis"

Related Articles

Τη Ρόδο επισκέφθηκε χθες, συνοδευόμενος από τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ Φάνη Κουρεμπέ, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου, προκειμένου να αποκτήσει πληρέστερη εικόνα για τις καταστροφές που προκάλεσε στη νησί η πρόσφατη πυρκαγιά και για τις ανάγκες παρέμβασης εκ μέρους της κυβέρνησης. Ο υπουργός επισκέφθηκε τις πληγείσες περιοχές και συνομίλησε με τους εκπροσώπους της Περιφέρειας, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των ίδιων των αγροτών και των φορέων τους.
Αυτό που συνέβη στη Ρόδο είναι μια μεγάλη οικολογική και οικονομική καταστροφή, καθώς η φωτιά κατέκαψε περί τα 17.000 στρέμματα δασικών και αγροτικών εκτάσεων. Επλήγησαν κυρίως κηπευτικά, σιτηρά και ελαιόδενδρα, ενώ υπάρχουν ζημιές σε ζωικό κεφάλαιο και υποδομές.
Ο Β. Αποστόλου δήλωσε μεταξύ άλλων κατά την επίσκεψή του: «Κλιμάκιο του ΕΛΓΑ βρέθηκε μαζί μας και άρχισε ήδη την καταγραφή και εκτίμηση των ζημιών. Με την ολοκλήρωση της πρώτης εκτίμησης θα αποζημιωθούν άμεσα οι κτηνοτρόφοι από τον ΕΛΓΑ για τον απολεσθέν ζωικό κεφάλαιο, ενώ παράλληλα αρχίζει η διαδικασία σύνταξης του φακέλου για τις ζημιές που θα καλυφθούν μέσω κρατικών ενισχύσεων και de minimis. Αυτό επίσης που άμεσα θα μας απασχολήσει είναι ο τρόπος κάλυψης των δαπανών για την αντικατάσταση του κατεστραμμένου δικτύου άρδευσης, ώστε να καταστεί δυνατή η άρδευση των κηπευτικών που γλίτωσαν από τη φωτιά».

22 June 2016
Banner
Banner