Άλλη μια ελληνική συμμετοχή σε διεθνή διαγωνισμό

03 October 2019

Άλλη μια ελληνική συμμετοχή σε διεθνή διαγωνισμό

Στο διαγωνισμό BUTCHER WARS στη Μελβούρνη, στις 14-15 Μαΐου 2020 θα λάβει μέρος ο γνωστός κρεοπώλης και πρόεδρος της Λέσχης Ελλήνων Κρεοτεχνών Γιάννης Χατζηγρηγορίου. Ο κ. Χατζηγρηγορίου προσκλήθηκε να λάβει μέρος στον καθιερωμένο ατομικό διαγωνισμό κρεοπωλών που γίνεται στην Ωκεανία από το 2017 και ο οποίος αποτελεί την βάση επάνω στην οποία οικοδομήθηκε ο διεθνής διαγωνισμός World Butchers' Challenge.

O διαγωνισμός πραγματοποιείται κάθε χρόνο σε τρεις πόλεις: στο Όκλαντ της Νέας Ζηλανδίας, στη Μελβούρνη και το Σίδνεϊ της Αυστραλίας. Για πρώτη φορά φέτος πραγματοποιήθηκαν αντίστοιχες διοργανώσεις στην Σκωτία τον περασμένο Μάρτιο και στην Βραζιλία τον Αύγουστο σε μια προσπάθεια ο διαγωνισμός να φιλοξενείται και σε άλλες χώρες.

Ο διαγωνισμός είναι ενταγμένος σε ένα διήμερο show που ονομάζεται MEATSTOCK και περιλαμβάνει διάφορες εκδηλώσεις γευσιγνωσίας, επιδείξεων κοπής και απευθύνεται στο πλατύ κοινό. Οι διαγωνιζόμενοι έχουν στη διάθεσή τους μισή ώρα και δυο μεγάλα τεμάχια κρέατος – χοιρινό και πρόβειο. Θα πρέπει να κάνουν τον τεμαχισμό και την παρασκευή κρεατοσκευασμάτων στον πάγκο με δικά τους υλικά (μαρινάδες, μπαχαρικά κ.λπ.).

03 October 2019
Banner
Banner