Αλλάζει το σύστημα αδειοδότησης των καταστημάτων;

24 June 2016

Αλλάζει το σύστημα αδειοδότησης των καταστημάτων;

Νέο σύστημα αδειοδότησης επιχειρήσεων σκοπεύει να φέρει εντός Ιουλίου η κυβέρνηση, σύμφωνα με όσα ανέφερε σε εκδήλωση στην Πάτρα η υφυπουργός Βιομηχανίας Θεοδώρα Τζάκρη.
Όπως είπε κυρία Τζάκρη, το νέο σύστημα αδειοδότησης των επιχειρήσεων θα εφαρμοστεί αρχικά σε τρεις βασικούς τομείς επιχειρηματικής δραστηριότητας, δηλαδή στον τομέα της μεταποίησης τροφίμων και ποτών, στον τομέα των επιχειρήσεων υγειονομικού ενδιαφέροντος και στον τουριστικό τομέα.
Ειδικότερα, το νέο σύστημα θα παρέχει την δυνατότητα άμεσης ίδρυσης επιχειρήσεων και ελέγχου, μέσα σε πραγματικές συνθήκες λειτουργίας. Η έναρξη θα γίνεται με την γνωστοποίηση της λειτουργίας της επιχείρησης σε όλες τις αρμόδιες αρχές.
Σε επόμενη φάση θα ακολουθήσει η απλούστευση της αδειοδότησης στις μεταλλευτικές και εξορυκτικές επιχειρήσεις, στα έξυπνα επιχειρηματικά πάρκα, κ.ά.
Ταυτόχρονα, το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης προχωρά στην υλοποίηση ενός έργου πληροφορικής, για την on-line εξυπηρέτηση του συστήματος αδειοδότησης των επιχειρήσεων που θα παραδοθεί σταδιακά έως το τέλος του 2018.

24 June 2016
Banner
Banner