Αγρότες μαζί με ευρωβουλευτές για τις Αθέμιτες Εμπορικές Πρακτικές στα τρόφιμα

25 October 2018

Αγρότες μαζί με ευρωβουλευτές για τις Αθέμιτες Εμπορικές Πρακτικές στα τρόφιμα

Αντιπροσωπεία ευρωβουλευτών από όλο το πολιτικό φάσμα πήρε μέρος χθες 24/10 σε συμβολική συγκέντρωση μαζί με αντιπροσώπους αγροτικών οργανώσεων, έξω από το κτίριο του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο. Αντικείμενο αυτής της συγκέντρωσης ήταν η από κοινού υποστήριξη των μέτρων που κυοφορούνται ενάντια στις Αθέμιτες Εμπορικές Πρακτικές στη διακίνηση τροφίμων.

Έχει σημασία ότι ευρωβουλευτές και αγρότες συνευρέθηκαν σε αυτή την δράση ακριβώς μία ημέρα πριν από την σχετική ψηφοφορία στην ολομέλεια της Ευρωβουλής, η οποία αναμένεται για σήμερα 25/10 αργά το μεσημέρι.

«Η αυριανή ψηφοφορία είναι κρίσιμη για να δημιουργηθεί μια νομοθεσία την οποία περιμένουμε πάνω από 10 χρόνια και της οποίας στόχος είναι να εναρμονιστούν οι 20 διαφορετικές εθνικές νομοθεσίες που ισχύουν σήμερα, προκειμένου να δημιουργηθεί ένα πιο δίκαιο και πιο διαφανές σύστημα στην εφοδιαστική αλυσίδα τροφίμων προς όφελος όλων των Ευρωπαίων καταναλωτών» δήλωσε ο ευρωβουλευτής Πάολο ντε Κάστρο.

Στη συμβολική αυτή συγκέντρωση πήραν μέρος αντιπροσωπείες οργανώσεων Γάλλων αγροτών, νέων αγροτών, αλλά και των Copa & Cogeca.

«Η εθνική εμπειρία δείχνει ότι μπορούμε να δράσουμε για να αποτρέψουμε τις Αθέμιτες Εμπορικές Πρακτικές και να απαλλάξουμε την αλυσίδα των τροφίμων από τέτοιες καταπιεστικές δράσεις», εξηγεί ο Ερβέ Λαπί, αντιπρόεδρος της Εθνικής Ομοσπονδίας Συνδικάτων Αγροτών της Γαλλίας, για να συνεχίσει: «Είκοσι κράτη μέλη έχουν σήμερα μια επιτυχημένη νομοθεσία που αντιμετωπίζει άμεσα ή έμμεσα τις Αθέμιτες Εμπορικές Πρακτικές. Καμία από αυτές δεν εφαρμόζει έναν περιορισμό οικονομικού μεγέθους στην εφαρμογή του νόμου. Καμία δεν έχει αναφέρει αύξηση στην τιμή των τροφίμων για τον καταναλωτή ή υποβάθμιση που να αφορά τις προδιαγραφές παραγωγής ή τη μεταχείριση των ζώων. Αύριο έχουμε μια ευκαιρία να ψηφίσουμε για μια πανευρωπαϊκή λύση και προσβλέπουμε σε μια θετική έκβαση».

Δείτε και εδώ, όπως και εδώ.

25 October 2018
Banner
Banner