Πρόστιμα 2 εκατ. ευρώ σε δυο πολυεθνικές για αθέμιτη κερδοφορία

02 November 2023

Πρόστιμα 2 εκατ. ευρώ σε δυο πολυεθνικές για αθέμιτη κερδοφορία

Την επιβολή του ανώτατου προστίμου, ύψους 1 εκατομμυρίου ευρώ, σε κάθε μια από δυο πολυεθνικές εταιρείες ανακοίνωσε το Υπουργείο Ανάπτυξης. Πρόκειται για τις εταιρείες ΠΡΟΚΤΕΡ & ΓΚΑΜΠΛ ΕΛΛΑΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΕΠΕ και ΕΛΑΪΣ UNILEVER HELLAS AE, στις οποίες επιβλήθηκαν πρόστιμα για παραβίαση του άρθρου 54 του ν. 5045/29-07-2023, σχετικά με την περιστολή φαινομένων αθέμιτης κερδοφορίας.

Τα πρόστιμα επιβλήθηκαν από τον υπουργό Ανάπτυξης Κώστα Σκρέκα αφού ολοκληρώθηκε ο έλεγχος από την Διϋπηρεσιακή Μονάδα Ελέγχου της Αγοράς (ΔΙΜΕΑ).

Ο κ. Σκρέκας δήλωσε σχετικά: «Έχουμε ξεκαθαρίσει σε όλους τους τόνους και προς κάθε κατεύθυνση ότι κανείς δεν είναι υπεράνω του νόμου. Είμαστε αποφασισμένοι να εφαρμόσουμε τον νόμο ώστε να αποτρέψουμε την αισχροκέρδεια και να τονώσουμε τον υγιή ανταγωνισμό, προς όφελος της ελληνικής οικογένειας. Πρέπει όλοι να αντιληφθούν την κρισιμότητα της κατάστασης και τη δυσκολία των νοικοκυριών να έχουν πρόσβαση σε βασικά καταναλωτικά είδη. Η αντιμετώπιση του πληθωρισμού και, ιδιαίτερα του πληθωρισμού της απληστίας, είναι πρωτίστως θέμα κοινωνικής ευθύνης αλλά και διασφάλισης της συνοχής της κοινωνίας. Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν και τα πρόστιμα θα επιβάλλονται χωρίς δισταγμό. Η μάχη με την ακρίβεια είναι συνεχής και διαρκής. Δεν εφησυχάζουμε».

02 November 2023
Banner
Banner