Αυξημένη ζήτηση… για Anuga επιδεικνύουν οι ελληνικές επιχειρήσεις

09 June 2017

Αυξημένη ζήτηση… για Anuga επιδεικνύουν οι ελληνικές επιχειρήσεις

Έλληνες και Τούρκους δημοσιογράφους υποδέχτηκαν στο Μουσείο της Ακρόπολης ο Εκθεσιακός Οργανισμός της Κολωνίας και το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, προκειμένου να τους ενημερώσουν για τη φετινή Διεθνή Έκθεση Τροφίμων και Ποτών, Anuga.

press anuga firstΣτη συνέντευξη Τύπου Katharina C. Hamma, Διευθύνουσα Σύμβουλος του Εκθεσιακού Οργανισμού της Κολωνίας, επισήμανε ότι με περίπου 7.200 εκθέτες από 100 χώρες και 160.000 επισκέπτες του κλάδου, η Anuga είναι σήμερα η μεγαλύτερη έκθεση τροφίμων και ποτών στον κόσμο. Το 89% των εκθετών και το 69% των επισκεπτών προέρχονται από το εξωτερικό. Τέλος, πρόσθεσε πως η Ελλάδα κατατάσσεται πάντοτε μεταξύ των δέκα μεγαλύτερων συμμετοχών του εξωτερικού. Το 2015, στην έκθεση συμμετείχαν με εντυπωσιακό τρόπο 279 ελληνικές επιχειρήσεις. Αυτή η συνεχής συμμετοχή της Ελλάδας στην Anuga αποτυπώνει τον επιτυχημένο τρόπο, με τον οποίο ένας μεγάλος αριθμός ελληνικών επιχειρήσεων διατηρούν την αναπτυξιακή τους τροχιά μέσα από δράσεις εξωστρέφειας.

Παρούσα στην εκδήλωση ήταν και η υπεύθυνη τύπου και επικοινωνίας της Anuga, Christine Hackmann.

Ο Γενικός Διευθυντής του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου, Δρ Αθανάσιος Κελέμης, αναφερόμενος από την πλευρά του στη σημασία της έκθεσης για την Ελλάδα, τόνισε πως η Anuga αποτελεί τη ναυαρχίδα των εκθέσεων. «Ο κλάδος τροφίμων και ποτών στην Ελλάδα έχει αποδείξει ότι έχει ισχυρές αντοχές, καθώς, παρά την κρίση συνεχίζει να αποτελεί δυναμικό κλάδο της εγχώριας μεταποίησης και έναν εκ των βασικότερων πυλώνων ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας, τόνωσης της απασχόλησης και προσέλκυσης επενδύσεων. Ο Εκθεσιακός Οργανισμός της Κολωνίας κατέχει ηγετική θέση σε διεθνές επίπεδο και για το Επιμελητήριό μας αποτελεί κορυφαίο στρατηγικό εταίρο τα τελευταία 60 χρόνια. Ο αμοιβαίος σεβασμός και η αμφίδρομη υποστήριξη εξέλιξαν τη συνεργασία σε μια ειλικρινή και σημαντική σχέση για σήμερα, αλλά και για το μέλλον», σχολίασε ο κ. Κελέμης.

press anuga museumΗ συνέντευξη τύπου ολοκληρώθηκε με τις τοποθετήσεις του Πρόεδρου της Enterprise Greece, Χρήστου Στάικου, του Διευθύνοντος Συμβούλου της Promo Solution, Αθανάσιου Πίγκου και του Διευθύνοντος Συμβούλου της GREAT GREEK EXPORTS AND TRADE, Αλκιβιάδη Καλαμπόκη, οι οποίοι στάθηκαν στο γεγονός πως η ζήτηση για συμμετοχή των ελληνικών επιχειρήσεων στην Anuga αυξάνεται ραγδαία από διοργάνωση σε διοργάνωση.

Στη συνέχεια οι παρευρισκόμενοι περιηγήθηκαν στο χώρο του Μουσείου, ενώ η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με δείπνο που παρέθεσε ο Εκθεσιακός Οργανισμός της Κολωνίας στο Εστιατόριο του Μουσείου της Ακρόπολης.

* Για πληροφορίες σχετικά με την Anuga 2017, κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να επικοινωνήσει στο Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο, τηλ. 210.6419028.

09 June 2017
Banner