Εξωστρέφεια και δασμοί των ΗΠΑ στο επίκεντρο της επίσκεψης Βορίδη στην Αnuga

09 October 2019

Εξωστρέφεια και δασμοί των ΗΠΑ στο επίκεντρο της επίσκεψης Βορίδη στην Αnuga

Η εξωστρέφεια, τα ζητήματα του αγροτοδιατροφικού κλάδου και η ανάδειξη των ελληνικών προϊόντων στο εξωτερικό, βρέθηκαν στο επίκεντρο της διήμερης επίσκεψης του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκη Βορίδη, στη διεθνή Έκθεση Τροφίμων και Ποτών, Anuga 2019, στην Κολωνία.

Σε έναν συνοπτικό απολογισμό των δραστηριοτήτων του υπουργού, το Γραφείο Τύπου του ΥΠΑΑΤ σημειώνει ότι ο κ. Βορίδης είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με το σύνολο, σχεδόν, των 300 και πλέον Ελλήνων εκθετών της Έκθεσης και να ακούσει προτάσεις για την περαιτέρω διείσδυση των ελληνικών προϊόντων στις διεθνείς αγορές, να ανταλλάξει απόψεις για τη βελτίωση του επενδυτικού κλίματος στον ταχύτατα αναπτυσσόμενο αγροτοδιατροφικό τομέα, καθώς επίσης και να ενημερώσει τους εκθέτες για τα νέα οικονομικοπολιτικά δεδομένα που διαμορφώνονται στον κλάδο τους.

Επιπλέον, στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι στο περιθώριο της Έκθεσης, ο υπουργός συνομίλησε με κονσερβοποιούς, μεταποιητές και εκπροσώπους του εμπορικού κόσμου για το επίκαιρο θέμα της επιβολής δασμών από τις ΗΠΑ και δεσμεύτηκε ότι θα θέσει εκ νέου το θέμα στον πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Τζ. Πάιατ. Παράλληλα, δέχτηκε συγχαρητήρια για το γεγονός ότι η κυβέρνηση πέτυχε την εξαίρεση του ελαιολάδου και της βρώσιμης ελιάς από τους αμερικανικούς δασμούς, τρόφιμα που αντιπροσωπεύουν ποσοστό 55% των ελληνικών προϊόντων που εξάγονται στις ΗΠΑ.

Επιπλέον, ο κ. Βορίδης τιμήθηκε από τον Πρόεδρο του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου Κολωνίας, Γκέραλντ Μπαίζε και συναντήθηκε με πληθώρα σημαντικών εκπροσώπων του κλάδου Τροφίμων και Ποτών.

«Αξίζει να σημειωθεί ότι στην Anuga 2019 λαμβάνουν μέρος οι μεγαλύτερες εταιρείες του αγροτοδιατροφικού κλάδου που δραστηριοποιούνται εντός και εκτός ελληνικών συνόρων.

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων θα συνεχίσει να στηρίζει διαρκώς και να προασπίζει με κάθε μέσο την προσπάθεια των Ελλήνων για προβολή των ελληνικών προϊόντων και ανάδειξη του πρωτογενούς τομέα και της μεταποίησης, μέσα από συνεργατικά σχήματα που προάγουν την ελληνική επιχειρηματικότητα και αναδεικνύουν τον πρωταγωνιστικό χαρακτήρα της χώρας μας στην παγκόσμια αγορά» καταλήγει η ανακοίνωση του ΥΠΑΑΤ.

09 October 2019
Banner
Banner