Εντατικούς ελέγχους σε εισαγόμενα κρέατα ζητούν ενόψει Πάσχα οι κρεοπώλες των Χανίων

01 April 2017

Εντατικούς ελέγχους σε εισαγόμενα κρέατα ζητούν ενόψει Πάσχα οι κρεοπώλες των Χανίων

Είναι αναγκαίο να επιληφθούν οι αρμόδιες κρατικές Υπηρεσίες με εντατικούς ελέγχους στα εισαγόμενα κρέατα τα οποία ενδεχομένως να «βαπτιστούν» ελληνικά, δηλώνουν τα μέλη του Συλλόγου Κρεοπωλών Χανίων, που πραγματοποίησαν συνάντηση το βράδυ της περασμένης Τετάρτης, όπως αναφέρουν τα Χανιώτικα Νέα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, οι κρεοπώλες εκφράζουν ανησυχίες ενόψει του Πάσχα, και ζητούν τη διενέργεια ελέγχων. «Οι εισαγωγείς έχουν υποχρέωση να ενημερώνουν το καταναλωτικό κοινό για την προέλευση των ζώων και οι ελεγκτικές Υπηρεσίες του κράτους να επανδρωθούν ούτως ώστε να αποτρέψουν έναν αθέμιτο παραπλανητικό ανταγωνισμό εξαπατώντας το καταναλωτικό κοινό. Να υπάρχουν πινακίδες στα καταστήματα πώλησης για την προέλευση των αρνιών. Εμείς ως Σύλλογος εξακολουθούμε να στηρίζουμε τους ντόπιους παραγωγούς και αυτό αποδεικνύεται με ευκολία στους ελέγχους που μας κάνουν αλλά και στα μάτια των καταναλωτών που θα βλέπουν ευκρινέστατα την σφραγίδα πάνω στα κρέατα» υπογραμμίζει ο πρόεδρος του Συλλόγου Κρεοπωλών Χανίων Ιωσήφ Κουρομιχελάκης.

Από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος Κώστας Φιωτάκης επισημαίνει: «Δυστυχώς συνεχίζεται η παραπλάνηση των καταναλωτών από το παραεμπόριο και αυτό είναι ένα μεγάλο πρόβλημα για εμάς που καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια να πουλάμε ντόπιο ποιοτικό κρέας. Κάνουμε έκκληση στις αρμόδιες ελεγκτικές Υπηρεσίες του κράτους να προστατέψουν τους καταναλωτές από διάφορες παρανομίες αλλά και εμάς από τον αθέμιτο ανταγωνισμό των πολυεθνικών» για να καταλήξει ότι «ο Σύλλογος έχει βοηθήσει και θα συνεχίζει να βοηθά διάφορα Ιδρύματα».

[Πηγή: haniotika-nea.gr]

01 April 2017
Banner