Ομιλία του Δ. Γαλανάκη στο Σχολείο Τουρισμού Καλαμάτας

10 November 2016

Ομιλία του Δ. Γαλανάκη στο Σχολείο Τουρισμού Καλαμάτας

Μια ενδιαφέρουσα παρουσία είχε ο κλάδος των κρεοπωλών στο 5ο Σχολείο Τουρισμού Καλαμάτας, το οποίο οργανώθηκε από τις 30 Οκτωβρίου έως και τις 2 Νοεμβρίου. Ο πρόεδρος του Σωματείου Κρεοπωλών Ν. Μεσσηνίας Δ. Γαλανάκης με μια ενδιαφέρουσα εισήγηση μίλησε για τη σημασία του ποιοτικού κρέατος στο μενού.
Ανάμεσα στα ζητήματα που έθεσε ο κ. Γαλανάκης είναι οι παράγοντες που καθορίζουν την ποιτική διαβάθμιση του κρέατος. Όπως είπε, αυτό εξαρτάται:
"Από τον τρόπο ανάπτυξης και τη διατροφή του, τη σωστή μεταφορά, τη σφαγή και συντήρηση του τόσο στα σφαγεία, όσο και κατά την πορεία του μέχρι την κουζίνα σας. Η σωστή διαχείριση θα φανεί στο τελικό αποτέλεσμα που είναι το πιάτο στον πελάτη σας.
Τα ζώα που θα προσφέρουν το κρέας τους θα πρέπει να έχουν τις κατάλληλες συνθήκες ανάπτυξης, περιβάλλον και διατροφή.
Στο εξωτερικό αυτή την τακτική την έχουν εφαρμόσει αρκετά χρόνια. Χώρες όπως Γαλλία-Γερμανία-Ολλανδία έχουν κάνει χαρτογράφηση του ανάγλυφου του εδάφους και ανάλογα προτείνονται στους κτηνοτρόφους από τις αρμόδιες υπηρεσίες οι ράτσες που θα εκτραφούν στην κάθε περιοχή, ώστε να έχουν την καλύτερη δυνατή απόδοση τόσο στην ποιότητα του κρέατος που θα παράγουν όσο και στο εισόδημά τους φυσικά.
Στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια έχουν ξεκινήσει προσπάθειες παραγωγών ανανέωσης στις ράτσες των μοσχαριών, κατά κύριο λόγο, που εκτρέφουν και βλέπουν βελτίωση στην ανταπόκριση του καταναλωτή.
Για το κρέας που θέλουμε να προμηθευτούμε στην επιχείρησή μας, θα πρέπει να προσέξουμε κατ' αρχήν τον προμηθευτή. Καλό είναι να είμαστε ενημερωμένοι από πού το προμηθεύεται, αλλά και την κατηγορία αυτού."
Το Σχολείο Τουρισμού παρακολούθησαν περισσότερα από 800 άτομα από όλη την Ελλάδα, αλλά και από το εξωτερικό. Διοργανώνεται από τους Κωνσταντίνο Ανδριανόπουλο και Ανδρέα Ζαγάκο και φέτος φιλοξενήθηκε στο ξενοδοχείο Elite City Resort.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε ολόκληρη την παρέμβαση του κ. Γαλανάκη, πατώντας εδώ

10 November 2016
Banner