Wagyu από την Αυστραλία, η καλύτερη μπριζόλα του κόσμου… για 2η φορά
Related Articles
Η αυστραλιανή εταιρία παραγωγής βοδινού Jack’s Creek διατήρησε τον τίτλο και φέτος στον διαγωνισμό για την καλύτερη μπριζόλα του κόσμου, που διοργανώνεται στην Αγγλία. Φέτος ο διαγωνισμός διεξήχθη στις 22 Σεπτεμβρίου στο Χάιντ Παρκ του Λονδίνου και η μπριζόλα που πήρε τη νίκη προερχόταν από ένα Wagyu F2 + 75% ηλικίας 30 μηνών μεγαλωμένο με ζωοτροφή από σιτηρά.
Ο διαγωνισμός World Steak Challenge είχε φέτος αυξημένο ενδιαφέρον και ανταγωνισμό, καθώς δηλώθηκαν 83 συμμετοχές από 17 διαφορετικές χώρες του κόσμου.
Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο πρόεδρος των κριτών και κρεοπώλης Κιθ Μπόξλεϊ, η υποψηφιότητα που επικράτησε είχε τα χαρακτηριστικά της ολόπλευρης ποιότητας. «Κάθε ένας από τους διαγωνιζόμενους που πήραν χρυσό μετάλλιο άξιζαν να κερδίσουν και το κορυφαίο βραβείο του διαγωνισμού, όμως η υποψηφιότητα που τελικά το κατέκτησε ήταν πράγματι εξαιρετική από όλες τις απόψεις: εμφάνιση, ποιότητα, γεύση, τρυφερότητα».
Ο Πάτρικ Γουόρμολ, διευθύνων σύμβουλος της Jack’s Creek δήλωσε ενθουσιασμένος για τη δεύτερη συνεχόμενη επιτυχία. «Η περσινή μας νίκη ήταν ένα από τα καλύτερα πράγματα που μας έχει συμβεί. Η αναγνωρισιμότητα του προϊόντος μας ανέβηκε πολύ ψηλά και αυτό ήταν πολύ θετικό για την επιχείρησή μας. Αυτή είναι μια νίκη τόσο για την Αυστραλία όσο και για εμάς».