Πληθωρική παρουσία της ΚΑΘ στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης

20 September 2016

Πληθωρική παρουσία της ΚΑΘ στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης

Στην 81η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (10-18/9/2016) πήρε μέρος η Κεντρική Αγορά Θεσσαλονίκης – ΚΑΘ Α.Ε., στο πλαίσιο της προσπάθειας που καταβάλλει για την ενίσχυση της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων που στεγάζονται και δραστηριοποιούνται στις εγκαταστάσεις της.

Με στόχο την εξέλιξη και ανάπτυξη της Αγοράς σε κέντρο των Βαλκανίων, η ΚΑΘ Α.Ε. έχει στραφεί σε μία πολιτική υποβοήθησης των χονδρεμπόρων της, ώστε να αναπτύξουν την εξωστρέφεια των επιχειρήσεών τους σε νέες ενδοκοινοτικές αγορές, αλλά και προς τρίτες χώρες.

Στην κατεύθυνση αυτή, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΚΑΘ Α.Ε., Δημήτρης Χαμπίδης, συμμετείχε στη Στρογγυλή Τράπεζα για την Ελληνο-Ρωσική Συνεργασία στον Αγροτικό Τομέα, που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου, στην 81η ΔΕΘ, στο πλαίσιο της υλοποίησης του οδικού χάρτη για τη συνεργασία των δύο χωρών στον αγροτικό τομέα.

Μεταξύ των συμμετεχόντων στην εκδήλωση που οργάνωσε το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων παρέστησαν οι Χαράλαμπος Κασίμης (Γ.Γ. Αγροτικής Πολιτικής & Διαχείρησης Κοινοτικών Πόρων Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων), Μάρκος Μπόλαρης (Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων), Νίκος Αντώνογλου (Γ.Γ. Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων), Σεργκέι Λέβιν (Αναπληρωτής Υπουργός Γεωργίας της Ρωσικής Ομοσπονδίας).

Συνάντηση με αντιπροσωπεία του ρωσικού Υπουργείου Εμπορίας και Βιομηχανίας της Επαρχίας της Σταυρούπολης είχε ο κ. Χαμπίδης, μετά το τέλος της οποίας έγινε ανταλλαγή τοπικών προϊόντων

Συνάντηση με αντιπροσωπεία του ρωσικού Υπουργείου Εμπορίας και Βιομηχανίας της Επαρχίας της Σταυρούπολης είχε ο κ. Χαμπίδης, μετά το τέλος της οποίας έγινε ανταλλαγή τοπικών προϊόντων

Την επομένη, Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου, και στο πλαίσιο της συνεργασίας των δύο χωρών, ο κ. Χαμπίδης είχε νέα συνάντηση με αντιπροσωπεία του ρωσικού Υπουργείου Εμπορίας και Βιομηχανίας της Επαρχίας της Σταυρούπολης στο Περίπτερο 16 της έκθεσης.

Στο πλαίσιο της συνάντησης η Ekaterina Sklovskaya, υπεύθυνη του Τμήματος Οικονομικών του Υπουργείου, ανέφερε το ενδιαφέρον που υπάρχει για το χυμό ρόδι στην Επαρχία της Σταυρούπολης, καθώς μέχρι τώρα η προμήθεια γίνεται κατά κύριο λόγο από το Καζακστάν. Δοκιμάζοντας όμως και το ελληνικό, θεωρεί ότι είναι ευκαιρία να αρχίσει μια συνεργασία με ελληνικές επιχειρήσεις.

Το Περίπτερο της ΚΑΘ στην 81η ΔΕΘ τίμησε με την επίσκεψή του και ο Πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας

Το Περίπτερο της ΚΑΘ στην 81η ΔΕΘ τίμησε με την επίσκεψή του και ο Πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας

Στο τέλος της συνάντησης έγινε ανταλλαγή τοπικών προϊόντων. Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΚΑΘ Α.Ε., έδωσε τσάντες με παραδοσιακά μεταποιημένα ελληνικά προϊόντα (κομπόστες, λάδι, τσάι, ρίγανη, μαρμελάδες, χυμό ρόδι, ρετσίνα), με σκοπό να διανεμηθούν σε αντίστοιχους φορείς, ώστε να γίνουν γνωστά τα ελληνικά προϊόντα και στη Ρωσία. Η Κ.Α.Θ. Α.Ε. ευχαριστεί για την δωρεά τους τις εταιρίες: Αγροτική Εταιρική Σύμπραξη ΑΛ.Μ.ΜΕ, ΑΛΦΕΙΟΣ - ΡΟΔΙ Α.Ε., Ελαιουργικός Συνεταιρισμός «Δήμητρα» Πρίνου Θάσου, ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΩΝ ΗΛΕΙΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ ΑΕΣ Α.Ε., Μίδας Gardens – Μαρμελάδες πιπεριάς, Αρωματικά φυτά και Βότανα Organic Islands, Ρετσίνα Μαλαματίνα.

Σημειώνεται ότι και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας τίμησε την ΚΑΘ Α.Ε. με την επίσκεψή του στο περίπτερό της στην 81η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Ο πρωθυπουργός είχε ολιγόλεπτη εγκάρδια συνομιλία με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΚΑΘ, στον οποίο και εξέφρασε τη χαρά του για τη συμμετοχή της ΚΑΘ Α.Ε. στη έκθεση, τονίζοντας την σημασία και την αναγκαιότητα τέτοιων πρωτοβουλιών.

 

20 September 2016
Banner