ΠΟΓΕΔΥ: Αντικυβερνητικά πυρά για τους κτηνιατρικούς ελέγχους στους ΣΥΚΕ

23 June 2016

ΠΟΓΕΔΥ: Αντικυβερνητικά πυρά για τους κτηνιατρικούς ελέγχους στους ΣΥΚΕ

Story Highlights

  • ΠΟΓΕΔΥ: Η κυβέρνηση εντέλλει τους κτηνιάτρους να εξετάζουν τα τρόφιμα ζωικής προέλευσης που προέρχονται από Τρίτες Χώρες, σε ιδιωτικούς χώρους, εκτός των καθορισμένων και θεσμοθετημένων σημείων ελέγχου

Related Articles

Με μια σκληρή ανακοίνωση η Πανελλήνια Ομοσπονδία Γεωτεχνικών Δημοσίων Υπαλλήλων επιτίθεται στην κυβέρνηση κατηγορώντας την ότι, προφασιζόμενη λόγους δημοσίου συμφέροντος, δίνει εντολή στους κτηνιάτρους υπαλλήλους του ΥΠΑΑΤ να παραβιάσουν την Εθνική και την Ενωσιακή νομοθεσία που καθορίζει τη λειτουργία των ΣΥΚΕ.

Αυτό για το οποίο κατηγορούνται η κυβέρνηση και η πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΑΤ είναι ότι, για να σπάσουν την απεργία των εργαζομένων στα λιμάνια του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης, εντέλλουν τους κτηνιάτρους να εξετάζουν τα τρόφιμα ζωικής προέλευσης που προέρχονται από τρίτες Χώρες, σε ιδιωτικούς χώρους, εκτός των καθορισμένων και θεσμοθετημένων σημείων ελέγχου.

Ειδικότερα, η ανακοίνωση επισημαίνει μεταξύ άλλων:

«Ενώ η Εθνική και η Ενωσιακή Νομοθεσία, σαφώς καθορίζει πως απαγορεύεται ρητά η μεταφορά τροφίμων ζωικής προέλευσης, προερχομένων από τρίτες χώρες, εάν δεν προηγηθούν όλοι οι προβλεπόμενοι Κτηνιατρικοί έλεγχοι στους ΣΥΚΕ, που βρίσκονται στα σημεία εισόδου των προϊόντων αυτών, η πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΑΤ, καταστρατηγώντας προκλητικά τις διατάξεις αυτές, εντέλλει τους Κτηνιάτρους που υπηρετούν στους ΣΥΚΕ να εξετάζουν τα τρόφιμα ζωικής προέλευσης που προέρχονται από τρίτες Χώρες, σε ιδιωτικούς χώρους, εκτός των καθορισμένων και θεσμοθετημένων σημείων ελέγχου στο Λιμάνι του Πειραιά.

Επίσης επιβάλλει τη μεταφορά τους οδικώς εντός της επικράτειας, χωρίς να έχουν υλοποιηθεί οι προβλεπόμενοι έλεγχοι, αδιαφορώντας για τη νομιμότητα και τη Δημόσια Υγεία.

Αγνοεί επίσης σκόπιμα πως οι ΣΥΚΕ υφίστανται περιοδικούς ελέγχους από όργανα της Ε.Ε. και αν διαπιστωθούν τέτοιου τύπου μη νόμιμες ενέργειες, υπάρχει κίνδυνος να κλείσουν και να απαγορευτούν οι εισαγωγές προϊόντων Κτηνιατρικού ενδιαφέροντος από τρίτες Χώρες.

Η ΠΟΓΕΔΥ καταδικάζει τις παράνομες αυτές αποφάσεις της διοίκησης του ΥΠΑΑΤ και ζητά την άμεση ανάκληση τους.

Δηλώνει πως θα προασπίσει τη νομιμότητα των Υπηρεσιακών ενεργειών των Γεωτεχνικών Δημοσίων Υπαλλήλων, όπως αυτή προβλέπεται στον Δημοσιοϋπαλληλικό Κώδικα και δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να τους εμπλέξει στις αντιεθνικές, αντιεργατικές πολιτικές και στα σχέδια ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας».

23 June 2016
Banner
Banner