Αλλαγές στις Διοικήσεις του ΟΠΕΚΕΠΕ και του ΕΛΓΟ-Δήμητρα

17 June 2016

Αλλαγές στις Διοικήσεις του ΟΠΕΚΕΠΕ και του ΕΛΓΟ-Δήμητρα

Ήταν μερικές μέρες τώρα που σερνόταν η φημολογία για την έντονη δυσαρέσκεια της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΑΑΤ απέναντι στη Διοίκηση του ΟΠΕΚΕΠΕ. Αιτία ήταν το γεγονός ότι δεν ολοκληρώθηκε εγκαίρως η φετινή υποβολή των αιτήσεων ενιαίας ενίσχυσης, με συνέπεια χιλιάδες αγρότες να κινδυνεύουν να επιβαρυνθούν με πρόστιμα. Ο ίδιος ο υπουργός Β. Αποστόλου φέρεται να ζήτησε μάλιστα και παραιτήσεις.

Όλα αυτά οδήγησαν την Τετάρτη στην παραίτηση του προέδρου του ΟΠΕΚΕΠΕ, Αντ. Μωυσίδη, ο οποίος σε αποχαιρετιστήρια επιστολή προς τους εργαζομένους του Οργανισμού, ανέφερε μεταξύ άλλων: «Θεωρώ ότι υπηρέτησα τον Οργανισμό με συνέπεια και σεβασμό στην αξιοπιστία του και πάντα με γνώμονα την επιτακτική ανάγκη τήρησης της σχετικής Κοινοτικής & Εθνικής Νομοθεσίας, ώστε να διασφαλίζεται στο έπακρον το δημόσιο συμφέρον».

Με σημερινή ανακοίνωση το ΥΠΑΑΤ ορίζει τα νέα πρόσωπα στη Διοίκηση του ΟΠΕΚΕΠΕ, όπου πλέον η σύνθεση του προεδρείου έχει ως εξής:

Πρόεδρος: Αθανάσιος Καπρέλης

Α΄ Αντιπρόεδρος: Γεώργιος Αποστολάκης

Β΄ Αντιπρόεδρος: Γεώργιος Κέντρος

Γενικός Διευθυντής: Ιωάννης Καργιώτης

Μετά την εξέλιξη αυτή, τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου που κατείχε ο Αθανάσιος Καπρέλης στον ΕΛΓΟ-Δήμητρα, αναλαμβάνει ο Αθανάσιος Βλάχος.

Η σύντομη ανακοίνωση του ΥΠΑΑΤ καταλήγει: «Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου ευχαριστεί τον πρώην πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ Αντώνη Μωυσίδη και τον πρώην Γενικό Διευθυντή Ναπολέοντα Καππάτο για την μέχρι τώρα συνεργασία τους».

17 June 2016
Banner