Αυστραλία: Νέο εργαλείο για την πρόβλεψη διάρκειας ζωής του συσκευασμένου κρέατος
Related Articles
Η Αυστραλία παρουσίασε ένα νέο εργαλείο που βοηθά στη μέτρηση πόσο καιρό θα μείνει φρέσκο το συσκευασμένο κρέας. Το εργαλείο αυτό αναπτύχθηκε σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο της Τασμανίας και η Meat & Livestock Australia (MLA) έφερε τη νέα αυτή τεχνολογία στην αγορά.
Η αριθμομηχανή υπολογίζει πόσο καιρό μπορεί να διαρκέσει το κρέας βασισμένη σε παράγοντες όπως η θερμοκρασία αποθήκευσης, ο τύπος συσκευασίας (όπως κενό αέρος ή τροποποιημένη ατμόσφαιρα) και το μικροβιακό φορτίο τη στιγμή της συσκευασίας. Αυτό σημαίνει ότι οι παραγωγοί και οι εξαγωγείς μπορούν να γνωρίζουν με μεγαλύτερη ακρίβεια πόσο καιρό θα παραμείνει το κρέας φρέσκο, είτε προορίζεται για σούπερ μάρκετ είτε για εξαγωγή στο εξωτερικό.
Το νέο εργαλείο επιτρέπει στους μεταποιητές και τους προμηθευτές να διαχειρίζονται καλύτερα τα προϊόντα τους, μειώνοντας τα παράπονα από πελάτες και ελαχιστοποιώντας τη σπατάλη. Επιπλέον, βοηθά στην αύξηση της κερδοφορίας της επιχείρησης, καθώς επιτρέπει την καλύτερη διαχείριση της αλυσίδας εφοδιασμού.
Η νέα αριθμομηχανή έχει ήδη βοηθήσει στην αύξηση των εξαγωγών. Για παράδειγμα, μια χώρα της Μέσης Ανατολής είχε αρχικά προδιαγραφές διάρκειας ζωής 70 ημερών για το αρνί συσκευασμένο σε κενό αέρος. Με τα δεδομένα της νέας αριθμομηχανής, η διάρκεια ζωής επεκτάθηκε σε 90 ημέρες, πράγμα που αύξησε τα έσοδα για την αυστραλιανή βιομηχανία κόκκινου κρέατος κατά 100 εκατομμύρια δολάρια.
Η αριθμομηχανή είναι ήδη διαθέσιμη για χρήση και συνεχώς βελτιώνεται. Στο μέλλον, αναμένεται να προστεθούν και προϊόντα υψηλής αξίας όπως το Wagyu και να εξεταστούν οι επιπτώσεις των ανακυκλώσιμων συσκευασιών στη διάρκεια ζωής του κρέατος.