Συνεχόμενη πτώση τιμών στα σούπερ μάρκετ για 4ο μήνα

30 August 2024

Συνεχόμενη πτώση τιμών στα σούπερ μάρκετ για 4ο μήνα

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα του Ινστιτούτου Έρευνας Λιανεμπορίου Καταναλωτικών Αγαθών (ΙΕΛΚΑ), οι τιμές στα σούπερ μάρκετ μειώνονται για τέταρτο συνεχόμενο μήνα. Συγκεκριμένα, οι τιμές των προϊόντων τον Αύγουστο του 2023 ήταν κατά 1,08% χαμηλότερες σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους. Ο δείκτης του ΙΕΛΚΑ καταγράφηκε στο -1,56% τον Ιούλιο, στο -1,92% τον Ιούνιο και στο -1,25% τον Μάιο.

Αυτή η τάση αποδεικνύει ότι τα μέτρα για την αποκλιμάκωση του πληθωρισμού στα τρόφιμα και τα βασικά είδη αρχίζουν να αποδίδουν, ωστόσο δεν υπάρχει περιθώριο εφησυχασμού. Η προσπάθεια συνεχίζεται σε συνεργασία με τις επιχειρήσεις και τους καταναλωτές, με στόχο τη στήριξη της μέσης ελληνικής οικογένειας και της κοινωνίας στο σύνολό της.

Το Υπουργείο Ανάπτυξης παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στην αγορά μέσω καθημερινών ελέγχων, διασφαλίζοντας την εφαρμογή των μέτρων. Η προσπάθεια για τη μείωση των τιμών και την αύξηση του διαθέσιμου εισοδήματος συνεχίζεται με την ίδια προσήλωση και αποφασιστικότητα.

30 August 2024
Banner