Νομιμοποίηση κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων στα Ιόνια Νησιά μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου

29 August 2024

Νομιμοποίηση κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων στα Ιόνια Νησιά μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου

Related Articles

Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων προειδοποιεί τους κτηνοτρόφους που διατηρούν μη αδειοδοτημένες κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις, υπενθυμίζοντας ότι η προθεσμία για την τακτοποίηση των εγκαταστάσεών τους λήγει στις 30 Σεπτεμβρίου 2024. Σύμφωνα με ανακοίνωση του αντιπεριφερειάρχη Γεωργίας, Κτηνοτροφίας και Αλιείας, οι κτηνοτρόφοι καλούνται να προσέλθουν στις αρμόδιες τοπικές υπηρεσίες για να ενημερωθούν σχετικά με τις διαδικασίες που απαιτούνται για τη νόμιμη λειτουργία των εγκαταστάσεών τους.

Η εν λόγω προθεσμία καθορίζεται από τον νόμο 5087/2024 και αφορά τις κτηνοτροφικές μονάδες που λειτουργούν χωρίς την απαραίτητη άδεια. Οι κτηνοτρόφοι που δεν θα συμμορφωθούν ενδέχεται να αντιμετωπίσουν σοβαρές συνέπειες, συμπεριλαμβανομένων προστίμων ή ακόμη και της διακοπής λειτουργίας των εγκαταστάσεών τους.

Για τη διευκόλυνση των κτηνοτρόφων, οι αρμόδιοι υπάλληλοι της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων έχουν οριστεί ανά Περιφερειακή Ενότητα. Οι κτηνοτρόφοι μπορούν να επικοινωνήσουν με τους υπεύθυνους για να λάβουν αναλυτικές οδηγίες και κατευθύνσεις:

  • Π.Ε. Κέρκυρας: Μαριαλένα Μεταλληνού (τηλ. 2661364706, e-mail: metallinou@pin.gov.gr)
  • Π.Ε. Ζακύνθου: Δώρα Ποσοτίδου (τηλ. 2695360310, e-mail: posotidou@pin.gov.gr)
  • Π.Ε. Κεφαλληνίας: Ανδρέας Κοσμάτος (τηλ. 2671360647, e-mail: andreas.kosmatos@pin.gov.gr)
  • Π.Ε. Λευκάδας: Μαρία Παπαλεξάνδρου (τηλ. 2645360743, e-mail: mpapalexandrou@pin.gov.gr)

Η Περιφέρεια καλεί όλους τους ενδιαφερόμενους να δράσουν άμεσα, ώστε να εξασφαλίσουν τη συμμόρφωση των μονάδων τους με τη νομοθεσία, προστατεύοντας έτσι τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεών τους και την τοπική αγροτική οικονομία.
Πηγή: agro24.gr

29 August 2024
Banner