ΣΕΚ: Δημιουργία Επιτροπής για την Κτηνοτροφία – Προθεσμία στο ΥπΑΑΤ και επόμενα βήματα

26 August 2024

ΣΕΚ: Δημιουργία Επιτροπής για την Κτηνοτροφία – Προθεσμία στο ΥπΑΑΤ και επόμενα βήματα

Την Παρασκευή 23/8/2024 ολοκληρώθηκε η ευρεία σύσκεψη των θεσμικών φορέων που σχετίζονται με την κτηνοτροφική παραγωγή. Στη σύσκεψη, στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι κτηνοτρόφων, κρεοπωλών, σφαγείων και παραγωγών ζωοτροφών, αποφασίστηκε η ίδρυση Επιτροπής από όλους τους παραπάνω φορείς, σύμφωνα με τον ευρωπαϊκό κανονισμό για την αντιμετώπιση των ασθενειών και την ενίσχυση της συνεργασίας με το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (ΥπΑΑΤ) όσον αφορά την Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ) και την εθνική αγροτική στρατηγική.

Υπενθυμίζουμε ότι βάσει του ευρωπαϊκού κανονισμού, το ΥπΑΑΤ έπρεπε ήδη να έχει συστήσει την εν λόγω Επιτροπή, ώστε να συνδιαμορφώνει τα μέτρα, τη στρατηγική και τις αποζημιώσεις που αφορούν όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.

Ομόφωνα αποφασίστηκε ότι το ΥπΑΑΤ είτε θα αποδεχθεί τη δημιουργία της Επιτροπής είτε θα κινηθούμε νομικά τόσο στην Ε.Ε. όσο και στην Ελλάδα, ενώ παράλληλα θα προχωρήσουμε σε πανελλαδικές κινητοποιήσεις των κτηνοτρόφων. Τα ονόματα των μελών της Επιτροπής θα ανακοινωθούν σύντομα.

26 August 2024
Banner