Παρατείνεται έως 23 Αυγούστου η απαγόρευση μετακίνησης αιγοπροβάτων – Εξαιρέσεις μόνο για σφαγή σε συγκεκριμένες περιοχές

19 August 2024

Παρατείνεται έως 23 Αυγούστου η απαγόρευση μετακίνησης αιγοπροβάτων – Εξαιρέσεις μόνο για σφαγή σε συγκεκριμένες περιοχές

Related Articles

Η απαγόρευση μετακίνησης αιγοπροβάτων παρατείνεται μέχρι τις 23 Αυγούστου, σύμφωνα με ανακοίνωση της Γενικής Διεύθυνσης Κτηνιατρικής του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Η απόφαση αυτή ελήφθη με βάση τα νέα επιδημιολογικά δεδομένα που αφορούν την επιζωοτία της Πανώλης Μικρών Μηρυκαστικών, με στόχο την αποτροπή της εξάπλωσης του νοσήματος.

Από τις 19 έως τις 23 Αυγούστου, απαγορεύονται όλες οι μετακινήσεις αιγοπροβάτων για πάχυνση, αναπαραγωγή και προς θερινούς βοσκότοπους σε όλη την επικράτεια. Η απαγόρευση επεκτείνεται και στα βοοειδή που προέρχονται από εκτροφές συνδεδεμένες υγειονομικά με αιγοπρόβατα, ανεξαρτήτως αν στεγάζονται στο ίδιο ή σε διαφορετικό οικόπεδο, εφόσον χρησιμοποιούν κοινό εξοπλισμό, οχήματα ή προσωπικό.

Οι μετακινήσεις για σφαγή απαγορεύονται στις Περιφερειακές Ενότητες Τρικάλων, Λάρισας, Καρδίτσας, Ροδόπης, Δράμας, Δυτικής Αττικής, Μαγνησίας, Ηρακλείου, Κορίνθου, Αιτωλοακαρνανίας, Ηλείας και Αχαΐας.

Οι υπεύθυνοι των σφαγείων καλούνται να τηρούν αυστηρά τα μέτρα υγιεινής και τις διαδικασίες καθαρισμού και απολύμανσης.

Η κατάσταση θα επαναξιολογηθεί στις 23 Αυγούστου από τις αρμόδιες κτηνιατρικές αρχές, οι οποίες θα αποφασίσουν για περαιτέρω μέτρα για την αντιμετώπιση της επιζωοτίας.

Πηγή: agro24

19 August 2024
Banner