Πανελλαδική πολιτιστική γιορτή του Γεωργού και του Κτηνοτρόφου 2024, 10-11 Αυγούστου στη Λακωνία

02 August 2024

Πανελλαδική πολιτιστική γιορτή του Γεωργού και του Κτηνοτρόφου 2024, 10-11 Αυγούστου στη Λακωνία

Related Articles

Σε συνεργασία με γεωργούς και κτηνοτρόφους από όλη την Ελλάδα και με την επιστημονική υποστήριξη λαογράφων και αγροτολόγων, ο Εξωραϊστικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Λεήμονα & Αγίων Ταξιαρχών Λακωνίας διοργανώνει την Πανελλαδική Πολιτιστική Γιορτή του Γεωργού και Κτηνοτρόφου 2024.

Η Πανελλαδική Πολιτιστική Γιορτή του Γεωργού και του Κτηνοτρόφου είναι η μοναδική πανελλήνιας κλίμακας εκδήλωση που τιμά την πολύπλευρη συμβολή του αγροτικού κόσμου της ελληνικής υπαίθρου στον εθνικό μας πολιτισμό, εστιάζοντας παράλληλα στην ανεύρεση πρακτικών και αποτελεσματικών λύσεων για την ανάπτυξη του αγροτικού τομέα.

Η συγκεκριμένη πολιτιστική γιορτή θα λάβει χώρα στις 10 και 11 Αυγούστου στη Λακωνία και συγκεκριμένα στον Λεήμονα του Δήμου Ευρώτα. Κατά τη διάρκεια της γιορτής θα παρουσιαστούν πρωτότυπες και ουσιαστικές δραστηριότητες που στοχεύουν στην ανάδειξη του αγροτικού πολιτισμού και στην προώθηση βιώσιμων λύσεων για την ανάπτυξη της υπαίθρου και του αγροτικού τομέα. Το πρόγραμμα της διοργάνωσης, με ελεύθερη είσοδο για όλους, περιλαμβάνει:

  • Πανελλαδικό Συνέδριο με θέμα «Το Αύριο της Γεωργίας και Κτηνοτροφίας στην Ελλάδα», εστιάζοντας στη βιώσιμη ανάπτυξη της αγροτικής υπαίθρου, με ομιλητές από όλη τη χώρα.
  • Υπαίθρια διαδραστική έκθεση τροφίμων που παράγονται από τον πρωτογενή τομέα.
  • Υπαίθρια έκθεση σύγχρονης λαϊκής τέχνης.

    Συμμετοχές: panelladikigiorti.leimonas@gmail.com
    Πηγή: agronews.gr
02 August 2024
Banner