Β. Κόκκαλης: «Πολλά ανοιχτά μέτωπα στη ζωική παραγωγή»

30 July 2024

Β. Κόκκαλης: «Πολλά ανοιχτά μέτωπα στη ζωική παραγωγή»

Related Articles

Ο Βασίλης Κόκκαλης, Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, συναντήθηκε με εκπροσώπους του κτηνοτροφικού τομέα για να συζητήσουν τα κρίσιμα ζητήματα που αντιμετωπίζουν. Στη συνάντηση συμμετείχαν ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Δημήτρης Μπαλούκας, ο αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαρχίας Ελασσόνας Γιάννης Κουκόλης και ο αντιδήμαρχος Αγροτικής Ανάπτυξης του Δήμου Ελασσόνας και γενικός γραμματέας της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων Νίκος Παλάσκας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο κ. Κόκκαλης ενημερώθηκε λεπτομερώς για την κρίση που έχει προκαλέσει η πανώλη των μικρών μηρυκαστικών. Οι εκπρόσωποι των κτηνοτρόφων εξέφρασαν την έντονη ανησυχία τους για το μέλλον της κτηνοτροφίας και ζήτησαν ουσιαστική υποστήριξη, προσλήψεις κτηνιάτρων και πλήρη διαφάνεια στην έρευνα για την προέλευση της πανώλης στη χώρα.

Μετά το πέρας της συνάντησης, ο κ. Κόκκαλης δήλωσε: «Είχα μία εξαιρετικά διαφωτιστική συζήτηση με τους εκπροσώπους των κτηνοτρόφων και προβληματίζομαι έντονα για τα πολλά ανοιχτά μέτωπα. Θα χρησιμοποιήσω κάθε κοινοβουλευτικό μέσο για να αποκαλυφθεί η αλήθεια για τις συνθήκες εισαγωγής ζώων στη χώρα μας. Ως ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, ζητάμε από την κυβέρνηση να θέσει το θέμα στα ευρωπαϊκά όργανα, διεκδικώντας οικονομική στήριξη για την απώλεια του ζωικού κεφαλαίου, επιδότηση στις ζωοτροφές και αυστηρό έλεγχο στα σύνορα».

Επίσης, τόνισε ότι η πλειοψηφία των κτηνοτρόφων ακολουθεί πιστά τις οδηγίες των κτηνιατρικών υπηρεσιών και κάλεσε την κυβέρνηση να αναλάβει τις απαραίτητες ενέργειες για την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν.

30 July 2024
Banner