Απουσία Ελλήνων στην Επιτροπή Γεωργίας του Ευρωκοινοβουλίου

23 July 2024

Απουσία Ελλήνων στην Επιτροπή Γεωργίας του Ευρωκοινοβουλίου

Στις 19 Ιουλίου, η ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ανακοίνωσε τα μέλη που θα συμμετέχουν σε κάθε επιτροπή και υποεπιτροπή για την δέκατη κοινοβουλευτική περίοδο. Ωστόσο, στην Επιτροπή Γεωργίας και Ανάπτυξης της Υπαίθρου, που έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την Ελλάδα, δεν υπάρχει κανένας Έλληνας ευρωβουλευτής από καμία πολιτική ομάδα.

Μετά την απόφαση της Ολομέλειας την προηγούμενη Τετάρτη σχετικά με τη δομή και το μέγεθος των μόνιμων επιτροπών και υποεπιτροπών, οι πολιτικές ομάδες και τα μη εγγεγραμμένα μέλη διόρισαν τους ευρωβουλευτές τους σε κάθε μία από αυτές.

Σύμφωνα με τον Κανονισμό του Κοινοβουλίου, η σύνθεση των επιτροπών (συμπεριλαμβανομένων των υποεπιτροπών) πρέπει να αντικατοπτρίζει, όσο το δυνατόν περισσότερο, την πολιτική σύνθεση του Κοινοβουλίου στο σύνολό του — βλ. άρθρα 216 και 218.

Όλες οι επιτροπές θα συνεδριάσουν για τη σύστασή τους σήμερα, 23 Ιουλίου, όταν και θα εκλέξουν τους προέδρους και τους αντιπροέδρους τους.

Η σύνθεση της Επιτροπής Γεωργίας και Ανάπτυξης της Υπαίθρου ανά πολιτική ομάδα είναι η εξής:

EPP (13): BUDA Daniel, CRESPO DÍAZ Carmen, DE MEO Salvatore, DO NASCIMENTO CABRAL Paulo, DORFMANN Herbert, HETMAN Krzysztof, IMART Céline, KÖHLER Stefan, LINS Norbert, MAGYAR Péter, TOVERI Pekka, VAN LEEUWEN Jessika, WALSH Maria

S&D (9): BONACCINI Stefano, CÂRCIU Gheorghe, GRAPINI Maria, LAURETI Camilla, MAESTRE Cristina, NARDELLA Dario, NOICHL Maria, RODRIGUES André, SARGIACOMO Eric

PfE (6): BORRÁS PABÓN Mireia, DELOGE Valérie, GYŐRFFY Balázs, HLAVÁČEK Martin, PENNELLE Gilles, STANCANELLI Raffaele

ECR (5): BERLATO Sergio, BUDA Waldemar, FIDANZA Carlo, RUISSEN Bert-Jan, VRECIONOVÁ Veronika

Renew (5): CHRISTENSEN Asger, COWEN Barry, HAYER Valérie, KATAINEN Elsi, SINGER Christine

Greens/EFA (4): GUARDA Cristina, HÄUSLING Martin, STROLENBERG Anna, WAITZ Thomas

The Left (3): EVERDING Sebastian, FLANAGAN Luke Ming, SAEIDI Arash

ESN (2): BAUSEMER Arno, DAVID Ivan

NI (2): PÉREZ Alvise, ROTH NEVEĎALOVÁ Katarína

Η ΕΘΕΑΣ δεν εισακούστηκε

Σημειώνεται ότι η Εθνική Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών (ΕΘΕΑΣ) είχε στείλει επιστολή προς τα κόμματα και τους Έλληνες ευρωβουλευτές, επισημαίνοντας την «ανάγκη συμμετοχής Ελλήνων Ευρωβουλευτών στην Επιτροπή Γεωργίας και Ανάπτυξης της Υπαίθρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την περίοδο 2024-2029», υπογραμμίζοντας τη σημασία της συμμετοχής τους για τις κρίσιμες αποφάσεις που θα ληφθούν την επόμενη περίοδο για τον πρωτογενή τομέα τόσο της Ευρωπαϊκής Ένωσης όσο και της Ελλάδας.

Πηγή: agro24

23 July 2024
Banner