Ο Αγροτικός Σύλλογος Ερυμάνθου απαιτεί άμεσες ενέργειες για στήριξη των πυρόπληκτων αγροτοκτηνοτρόφων

27 June 2024

Ο Αγροτικός Σύλλογος Ερυμάνθου απαιτεί άμεσες ενέργειες για στήριξη των πυρόπληκτων αγροτοκτηνοτρόφων

Related Articles

Ο Αγροτικός Σύλλογος Ερυμάνθου, μετά από τη σύσκεψη που διοργάνωσε το βράδυ της Δευτέρας στο τοπικό Δημαρχείο, έχει αναδείξει έναν ολοένα και πιο κρίσιμο παράγοντα που πρέπει να αντιμετωπιστεί επειγόντως: την αποκατάσταση των κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων. Οι ζημιές σε αυτές είναι σοβαρές και απαιτούν άμεσες ενέργειες για την επιβίωση των ζώων και την προστασία του κτηνιατρικού κεφαλαίου της περιοχής. Το γεγονός αυτό υπογραμμίζεται από την ανάγκη για άμεση συγκέντρωση ζωοτροφών και την προμήθεια τους με ευθύνη του κράτους, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι άμεσες ανάγκες των πληγέντων αγροτών και κτηνοτρόφων.

Μέσα στη σύσκεψη, επίσης, αναδείχθηκε η έλλειψη νερού ως κρίσιμο πρόβλημα που πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα. Οι κατεστραμμένες εκτάσεις, οι οικισμοί και οι αγροτικές εγκαταστάσεις έχουν ανάγκη από επαρκές ύδατος για την αποκατάσταση και την επιβίωσή τους. Η ανεπάρκεια νερού συνιστά σοβαρό εμπόδιο για την αντιμετώπιση των καταστροφικών συνεπειών της πυρκαγιάς, καθώς η πρόσβαση σε αυτό είναι απαραίτητη για την αποκατάσταση των καλλιεργειών και των εκτάσεων, καθώς και για την επιβίωση των ζώων που επλήγησαν.

Συνεπώς, η οργανωμένη και συντονισμένη δράση από τις αρμόδιες αρχές, μαζί με την ενεργή συμμετοχή των τοπικών κοινοτήτων και των συλλόγων αγροτών, αποτελεί τη μόνη αποτελεσματική απάντηση στην τραγωδία που πλήττει την περιοχή.

Πηγή: agro24.gr

27 June 2024
Banner