Συνάντηση του υπουργού Ανάπτυξης με τον Γάλλο Επίτροπο Εσωτερικής Αγοράς

21 June 2024

Συνάντηση του υπουργού Ανάπτυξης με τον Γάλλο Επίτροπο Εσωτερικής Αγοράς

Related Articles

Στις 20 Ιουνίου 2024, ο υπουργός Ανάπτυξης Τάκης Θεοδωρικάκος συναντήθηκε με τον Γάλλο Επίτροπο Εσωτερικής Αγοράς της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Τιερί Μπρετόν, για να συζητήσουν θέματα επαναβιομηχανοποίησης της Ελλάδας και τις κοινές προκλήσεις στην εσωτερική αγορά της Ε.Ε. Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης η υφυπουργός Ανάπτυξης, Άννα-Μάνη Παπαδημητρίου, η γενική γραμματέας Ιδιωτικών Επενδύσεων, Βίκυ Λοΐζου, και η γενική γραμματέας Βιομηχανίας, Θέμις Ευτυχίδου.

Ο κ. Θεοδωρικάκος παρουσίασε στον κ. Μπρετόν τις βασικές προτεραιότητες της εθνικής στρατηγικής για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και της βιομηχανικής ανάπτυξης στην Ελλάδα, καθώς και τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για την προώθηση της καινοτομίας και της διεθνούς ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας. Στόχος είναι η δημιουργία νέων, ποιοτικών θέσεων εργασίας που θα συμβάλουν στη βιώσιμη ανάπτυξη της χώρας.

Ο κ. Μπρετόν τόνισε τη σημασία της εσωτερικής αγοράς της Ε.Ε. και συζήτησε θέματα που αφορούν την ανταγωνιστικότητα και τη βιομηχανία, καθώς και την ανάγκη εξασφάλισης της απαραίτητης χρηματοδότησης για την υλοποίηση επενδυτικών σχεδίων.

Επιπλέον, ο κ. Θεοδωρικάκος επισήμανε την συνεχιζόμενη ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας τα τελευταία πέντε χρόνια, με ρυθμούς τριπλάσιους από τον μέσο όρο της Ε.Ε. Αναγνώρισε την ανάγκη για χρηματοδότηση από την Ε.Ε. και υπογράμμισε τη σημασία των ευέλικτων πλαισίων της Ε.Ε. για την επίτευξη των κοινών στόχων.

21 June 2024
Banner