Συμπρόεδρος στο Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας και Αλιείας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος ανέλαβε ο κ. Αυγενάκης

06 June 2024

Συμπρόεδρος στο Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας και Αλιείας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος ανέλαβε ο κ. Αυγενάκης

Τη θέση του συμπροέδρου στο Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας και Αλιείας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος αναλαμβάνει ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρης Αυγενάκης. Η θέση μέχρι σήμερα ανήκε στην κυρία Μαρίζα Βούκοβιτς η οποία όμως ανέλαβε το υπουργείο Περιβάλλοντος της Κροατίας.

Η θέση που αναλαμβάνει ο Έλληνας υπουργός έχει και ουσιαστικό χαρακτήρα, λόγω των μεταρρυθμίσεων στην εφαρμοζόμενη Κοινή Αγροτική Πολιτική αλλά και στη διαμόρφωση της νέας ΚΑΠ μετά το 2027.

Υπενθυμίζεται ότι οι υπουργοί Γεωργίας και Αλιείας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος είχαν υιοθετήσει πλήρως τις 19 προτάσεις για αλλαγές στην ΚΑΠ που είχε καταθέσει η χώρα μας μέσω του ΥπΑΑΤ Λευτέρη Αυγενάκη.

Ο Έλληνας υπουργός αποδεχόμενος την πρόταση, ευχαρίστησε για την τιμή που γίνεται στον ίδιο και στη χώρα μας και διαβεβαίωσε ότι θα συνεχίσει να εργάζεται με αποκλειστικό γνώμονα την προώθηση των συμφερόντων των Ευρωπαίων αγροτών και την αντιμετώπιση των προκλήσεων που δημιουργεί η νέα εποχή.

Συμπρόεδρος του Λευτέρη Αυγενάκη στο Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας και Αλιείας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, είναι η SariEssayah, υπουργός Γεωργίας και Δασών της Φινλανδίας.

  • Ο ΥπΑΑΤ Λευτέρης Αυγενάκης θα είναι συμπρόεδρος σε ένα από τα 10 αντίστοιχα Συμβούλια υπουργών και ο μοναδικός Έλληνας υπουργός που είναι συμπρόεδρος.
06 June 2024
Banner