Στο 6% ο ΦΠΑ στις πρωτεϊνούχες ζωοτροφές εξήγγειλε ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ

18 September 2023

Στο 6% ο ΦΠΑ στις πρωτεϊνούχες ζωοτροφές εξήγγειλε ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ

Από το βήμα της ΔΕΘ μίλησε ο πρωθυπουργός το σαββατοκύριακο και σε ό,τι αφορά τον πρωτογενή τομέα έκανε μία μόνο εξαγγελία, μέτρο-βοήθεια για τους κτηνοτρόφους της χώρας: «Ένα ακόμα μέτρο ενίσχυσης αφορά τον πρωτογενή τομέα. Θα έχει, ωστόσο, μόνιμο χαρακτήρα υπέρ των κτηνοτρόφων μας. Έτσι, από τον επόμενο μήνα, ο ΦΠΑ των ζωοτροφών που προορίζονται για ζωική παραγωγή πέφτει στο 6%».

Στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων ποια μέτρα προτίθεται να πάρει η κυβέρνηση για αγρότες, κτηνοτρόφους και αλιείς της χώρας ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης βρίσκεται σε πολλές περιοχές της χώρας για να κάνει ενημέρωση για τη νέα ΚΑΠ.

Επίσης, σχετικά με το αρδευτικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο θεσσαλικός κάμπος ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι πρόκειται «για ένα πολύ σύνθετο έργο που προϋποθέτει συνεργασία πολλών φορέων, όπως για παράδειγμα η διαχείριση των υδάτων στον θεσσαλικό κάμπο που είναι μία πονεμένη ιστορία. Οι παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν είναι να δούμε πώς μπορούμε να διαχειριστούμε το νερό που έχουμε. Για μία σειρά από τιμές είμαστε εντός εισαγωγικών όμηροι των χρηματιστηριακών αξιών. Προσβλέπω πολύ στους νέους αγρότες, πρέπει να γίνουν στοχευμένες προσλήψεις».

Πηγή: tanea.gr

18 September 2023
Banner