Η μείωση της προσφοράς και του ζωικού κεφαλαίου λόγω των πρόωρων σφαγών έχουν προκαλέσει τεράστια άνοδο στις τιμές του κρέατος, με τους καταναλωτές να καλούνται να πληρώσουν από 12-14 ευρώ το κιλό το μοσχαρίσιο κρέας, με αποτέλεσμα τη συρρίκνωση της αγοραστικής δύναμης.
Οι τιμές ενδεικτικά κυμαίνονται:
– Χοιρινό φιλέτο νωπό ελληνικό: 15€/κιλό
– Χοιρινό σνίτσελ ελληνικό: 10€/κιλό
– Χοιρινή σεφταλιά: 8€/κιλό
– Χοιρινός λαιμός: 7€/κιλό
– Χοιρινή μπριζόλα άνευ οστού: 12€/κιλό
– Φιλέτο στήθος κοτόπουλο: 18€/κιλό
– Κοπανάκι κοτόπουλο: 9€/κιλό
– Μπριζόλα Tbone μοσχάρι γάλακτος: 26€/κιλό
Στην Πάτρα, το μοσχάρι πωλείται στα 12.50€, χοιρινό μπούτι στα 7.50€, σπάλα στα 6.90€, μπριζόλα στα 7.30€, στα 11.50€ ελιά μοσχάρι.
Στη χονδρική οι τιμές διαμορφώνονται ως εξής, ακολουθώντας την πορεία της λιανικής:
Αρνί: 2023 7.50€, 2022 5.50€, 2021 4.90€
Μοσχάρια (εισαγ.): 2023 6.85€, 2022 5.75€, 2021 5.05€
Χοιρινά (εισαγ.): 2023 3.65€, 2022 2.65€, 2021 2.65€
Η στροφή των καταναλωτών σε πιο φθηνές επιλογές ζωικών προϊόντων είναι πλέον γεγονός, προκειμένου να καλύψουν τις διατροφικές ανάγκες τους. Επομένως:
Κεφάλια αρνιών: 1.50€/κιλό
Φτερούγες κοτόπουλο: 2.70€/κιλό
Στομάχια κοτόπουλου: 3€/κιλό
Εμφανείς οι αυξήσεις στα κρέατα που δυσκολεύουν τον οικογενειακό προϋπολογισμού, αφού:
Βόεια ελιά ή σπάλα: 2022 8.95€, 2023 10.88€, Αύξηση 21%
Χοιρινή μπριζόλα με οστό (εισάγ.): 2022 4.49€, 2023 7€, Αύξηση 56%
Χοιρινός λαιμός ελληνικός: 2022 5.65€, 2023 7.20€, Αύξηση 27%
Πηγή: newshub.gr
Related Articles
Η μείωση της προσφοράς και του ζωικού κεφαλαίου λόγω των πρόωρων σφαγών έχουν προκαλέσει τεράστια άνοδο στις τιμές του κρέατος, με τους καταναλωτές να καλούνται να πληρώσουν από 12-14 ευρώ το κιλό το μοσχαρίσιο κρέας, με αποτέλεσμα τη συρρίκνωση της αγοραστικής δύναμης.
Οι τιμές ενδεικτικά κυμαίνονται:
– Χοιρινό φιλέτο νωπό ελληνικό: 15€/κιλό
– Χοιρινό σνίτσελ ελληνικό: 10€/κιλό
– Χοιρινή σεφταλιά: 8€/κιλό
– Χοιρινός λαιμός: 7€/κιλό
– Χοιρινή μπριζόλα άνευ οστού: 12€/κιλό
– Φιλέτο στήθος κοτόπουλο: 18€/κιλό
– Κοπανάκι κοτόπουλο: 9€/κιλό
– Μπριζόλα Tbone μοσχάρι γάλακτος: 26€/κιλό
Στην Πάτρα, το μοσχάρι πωλείται στα 12.50€, χοιρινό μπούτι στα 7.50€, σπάλα στα 6.90€, μπριζόλα στα 7.30€, στα 11.50€ ελιά μοσχάρι.
Στη χονδρική οι τιμές διαμορφώνονται ως εξής, ακολουθώντας την πορεία της λιανικής:
Αρνί: 2023 7.50€, 2022 5.50€, 2021 4.90€
Μοσχάρια (εισαγ.): 2023 6.85€, 2022 5.75€, 2021 5.05€
Χοιρινά (εισαγ.): 2023 3.65€, 2022 2.65€, 2021 2.65€
Η στροφή των καταναλωτών σε πιο φθηνές επιλογές ζωικών προϊόντων είναι πλέον γεγονός, προκειμένου να καλύψουν τις διατροφικές ανάγκες τους. Επομένως:
Κεφάλια αρνιών: 1.50€/κιλό
Φτερούγες κοτόπουλο: 2.70€/κιλό
Στομάχια κοτόπουλου: 3€/κιλό
Εμφανείς οι αυξήσεις στα κρέατα που δυσκολεύουν τον οικογενειακό προϋπολογισμού, αφού:
Βόεια ελιά ή σπάλα: 2022 8.95€, 2023 10.88€, Αύξηση 21%
Χοιρινή μπριζόλα με οστό (εισάγ.): 2022 4.49€, 2023 7€, Αύξηση 56%
Χοιρινός λαιμός ελληνικός: 2022 5.65€, 2023 7.20€, Αύξηση 27%
Πηγή: newshub.gr