Η Ελλάδα στην κορυφή της παραγωγής πρόβειου κρέατος της Ε.Ε.
Related Articles
Η Ευρωπαϊκή Ένωση, το πρώτο τρίμηνο του 2022, η Ε.Ε. παρήγαγε συνολικά 97.000 τόνους πρόβειου κρέατος, δηλαδή μείωση 3,7% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Η Ιρλανδία και η Ελλάδα είναι οι μόνοι βασικοί παραγωγοί που έχουν αυξημένη παραγωγή πρόβειου κρέατος σε σύγκριση με ένα χρόνο πριν, παράγοντας 16.000 τόνους και 11.000 τόνους αντίστοιχα. Η Γαλλία σημείωσε τη μεγαλύτερη πτώση, παράγοντας σχεδόν 2.000 τόνους λιγότερο πρόβειο κρέας το πρώτο τρίμηνο του 2022.
Η συνολική σφαγή προβάτων στην Ε.Ε. για το πρώτο τρίμηνο ανήλθε σε 6,5 εκατομμύρια κεφάλια, μειωμένη κατά 7,5% σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι. Και πάλι, η Ιρλανδία και η Ελλάδα ήταν οι μόνοι βασικοί παραγωγοί που αύξησαν τη σφαγή από έτος σε έτος, με την Ιταλία, την Ισπανία και τη Γαλλία να βλέπουν τους αριθμούς να μειώνονται.
Σύμφωνα με τις προβλέψεις της Ε.Ε., η παραγωγή στο τέλος του 2022 θα είναι 2% χαμηλότερη από πέρυσι, λόγω μείωσης του αριθμού των κοπαδιών και φυσικά η μείωση σφαγής συνδέεται με τη μειωμένη παραγωγή.
Πηγή: euromeatnews.com