Covid-19: Για θέματα αποζημίωσης του Ελεύθερου Επαγγελματία – Κρεοπώλη ενημερώνει τη ΓΣΕΒΕΕ η ΠΟΚΚ

27 August 2020

Covid-19: Για θέματα αποζημίωσης του Ελεύθερου Επαγγελματία – Κρεοπώλη ενημερώνει τη ΓΣΕΒΕΕ η ΠΟΚΚ

Για την ανάγκη να συμπεριληφθούν οι ελεύθεροι επαγγελματίες-κρεοπώλες σε μέτρα οικονομικής στήριξης (όπως αποζημίωση αν κλείσει υποχρεωτικά το κατάστημα λόγω μέτρων για τον κορωνοϊό ή επιδότηση ενοικίου για τέκνα που σπουδάζουν μακριά από τον τόπο μόνιμης κατοικίας) ενημερώνει τη ΓΣΕΒΕΕ η Ομοσπονδία των κρεοπωλών.

Με αφορμή την έξαρση  του κορωνοϊού / Covid-19 και τα μέτρα στήριξης των εργαζομένων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, καθώς και των ευάλωτων ομάδων, η ΠΟΚΚ δηλώνει την επιθυμία της να συμπεριληφθεί και ο κλάδος του Ελεύθερου επαγγελματία Κρεοπώλη.

Σημειώνεται ότι με χθεσινή της παρέμβαση η Ομοσπονδία είχε ζητήσει από τους αρμόδιους υπουργούς  να συμπεριληφθεί ο κλάδος στα μέτρα στήριξης που ανακοινώνει η κυβέρνηση εξαιτίας των επιπτώσεων της πανδημίας. Σε συνέχεια αυτού, η ΠΟΚΚ επανέρχεται σήμερα θέτοντας και στη ΓΣΕΒΕΕ ανάλογα ζητήματα, προκειμένου και η Συνομοσπονδία να συμβάλει με τις ενέργειες και την επιρροή της προς την κατεύθυνση αυτή.

Η Ομοσπονδία των κρεοπωλών ζητά ειδικότερα:

1. Την οικονομική στήριξη του ελεύθερου επαγγελματία – κρεοπώλη σε περίπτωση που υποχρεωθεί να κλείσει το κατάστημά του αναγκαστικά λόγω επιβολής καραντίνας ή  από εξωγενείς παράγοντες, όπως φορείς του ιού ή ασυμπτωματικά άτομα και

2. Την ένταξη και του ελεύθερου επαγγελματία – κρεοπώλη στο πρόγραμμα επιδότησης ενοικίου κατά 40% σε όσους έχουν παιδιά που σπουδάζουν σε άλλες πόλεις. Μέχρι στιγμής δικαίωμα συμμετοχής στην εν λόγω επιδότηση έχουν οι απασχολούμενοι στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα εργαζόμενοι υπάλληλοι, ενώ  και οι ελεύθεροι επαγγελματίες- κρεοπώλες έχουν παιδιά που σπουδάζουν σε άλλες πόλεις.

27 August 2020
Banner
Banner