Εγκαίνια στην αγορά του καταναλωτή του ΟΚΑΑ

18 October 2013

Με την παρουσία του πρωθυπουργού και του μισού υπουργικού συμβούλιου πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της Αγοράς του Καταναλωτή (18/10) στην Κεντρική Αγορά του Ρέντη.
Η Αγορά του Καταναλωτή προβάλλεται ως ένα εργαλείο μείωσης τιμών σε βασικά είδη διατροφής. Τα καταστήματα που εγκαινιάστηκαν με τον πιο επίσημο τρόπο πωλούν οπωροκηπευτικά, τυροκομικά, ψάρια και θαλασσινά, είδη κρεοπωλείου και αρτοποιείου και σύμφωνα με τις δηλώσεις του προέδρου του ΟΚΑΑ οι τιμές τους φθάνουν έως και 40% χαμηλότερα από τις τιμές που επικρατούν στη λιανική. Λειτουργούν 7 ημέρες την εβδομάδα από τις 8 το πρωί μέχρι τις 5 το απόγευμα.
Τα καταστήματα αυτά λειτουργούν στο χώρο που ήταν η παλιά κρεαταγορά και είναι πλήρως ανακαινισμένα.
Σύμφωνα με τις δηλώσεις του προέδρου του ΟΚΑΑ Παναγιώτη Σταμπουλίδη «βασικός στόχος της δημιουργίας της Αγοράς του Καταναλωτή είναι το όφελος του τελικού καταναλωτή. Πιστεύουμε πως τέτοιες ενέργειες που στηρίζουν έμπρακτα τον πολίτη, είναι απαραίτητες και συμβάλλουν στην ενίσχυση της εθνικής μας οικονομίας».
Στα εγκαίνια εκτός του πρωθυπουργού παραβρέθηκαν ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας, ο υπουργός Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκης, ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μ. Χαρακόπουλος, ο υφυπουργός Ανάπτυξης Θ. Σκορδάς, ο δήμαρχος Πειραιά Β. Μιχαλολιάκος κ.ά.
Ο πρωθυπουργός μίλησε για την κοινωνική αλληλεγγύη, την οποία υπηρετεί αυτή η πρωτότυπη αγορά, ενώ ο κ. Σκορδάς εξειδίκευσε λέγοντας ότι «η παρουσία του πρωθυπουργού εδώ, αυτήν ακριβώς τη διπλή αξία αναδεικνύει: Πρώτον, ουσιαστική, γιατί δίνουμε τη δυνατότητα σε κατοίκους περιοχών όπως ο Ρέντης, το Μοσχάτο, ο Ταύρος, το Αιγάλεω, το Περιστέρι, το Φάληρο, η Καλλιθέα, το Κερατσίνι, η Κοκκινιά, η Δραπετσώνα και άλλες, σε βιοπαλαιστές που τα φέρνουν δύσκολα βόλτα, να ψωνίζουν καλά και φθηνά τρόφιμα. Και δεύτερον, συμβολική, γιατί δείχνουμε ότι όλη μας η έγνοια και η προσοχή είναι να στηρίξουμε τον αδύναμο πολίτη. Να ενισχύσουμε την κοινωνική συνοχή και αλληλεγγύη».
Σε μια άκρως επικοινωνιακή κίνηση ο πρόεδρος του ΟΚΑΑ επέδωσε στον κ. Στουρνάρα και μια… επιταγή 850 χιλιάδων ευρώ, που αποτελεί την τελευταία δόση από το συνολικό ποσό των 4,3 εκατ. ευρώ που αποδίδει φέτος ο ΟΚΑΑ στο ελληνικό Δημόσιο.
Να θυμίσουμε ότι η λειτουργία καταστημάτων λιανικής πώλησης μέσα στην αγορά του Ρέντη δεν έχει γίνει αποδεκτή με φιλικά αισθήματα από τους εμπόρους του ΟΚΑΑ, οι οποίοι θεωρούν ότι αλλοιώνεται ο χαρακτήρας της κεντρικής αγοράς ως χώρος όπου διεξάγεται η χονδρική πώληση, ενώ κάθετα αντίθετοι έχουν εμφανιστεί οι φορείς των κρεοπωλών, οι οποίοι θεωρούν ότι με αυτό τον τρόπο το κράτος δημιουργεί όρους αθέμιτου ανταγωνισμού για τη λειτουργία της λιανικής του κρέατος.

18 October 2013
Banner