Στις 14-16 Μαΐου το συνέδριο των κεντρικών αγορών στη Θεσσαλονίκη

09 May 2014

Στις 14-16 Μαΐου το συνέδριο των κεντρικών αγορών στη Θεσσαλονίκη

Η Κεντρική Αγορά Θεσσαλονίκης ΚΑΘ Α.Ε., στο πλαίσιο προσέλκυσης νέων αγορών, ανέλαβε τη διεξαγωγή του Συνεδρίου της Παγκόσμιας Ένωσης Αγορών Χονδρεμπορίου στη Θεσσαλονίκη, κατά το διάστημα 14 – 16 Μαΐου 2014 με θέμα: “Αγορές: Καινοτόμες προτάσεις για τα Δίκτυα διανομής”, με ομιλητές Έλληνες και ξένους επιστήμονες και ειδικούς.
Η θεματολογία του Συνεδρίου έχει ως στόχο την προώθηση της ανταλλαγής χρήσιμων πληροφοριών σε διεθνές επίπεδο σε θέματα χονδρικής αγοράς με σκοπό τη βελτίωση των υποδομών, την οργάνωση και τη διαχείριση.
Βασικός στόχος του Συνεδρίου είναι:
• Να ενημερώσει τους Έλληνες εμπόρους σχετικά με τις τάσεις και τις προοπτικές που αναπτύσσονται για το ρόλο των αγορών στη σημερινή συγκυρία.
• Να στηρίξει και να προβάλλει τον καίριο ρόλο της αγοράς τροφίμων στην παγκόσμια κατανομή των τροφίμων και τις αλυσίδες εφοδιασμού.
• Να προβάλλει τον σημαντικό ρόλο της χονδρικής αγοράς στην διάθεση και διανομή ποιοτικών φρέσκων τροφίμων.
• Να αναδείξει, στην ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο που διανύουμε, τα μείζονα θέματα της παραγωγής και διακίνησης τροφίμων που σχετίζονται άμεσα με την οικονομική ανάπτυξη της χώρας.
Οι θεματικές ενότητες του συνεδρίου, είναι:
Session 1: Excellence in Market Logistics - “Αγορές: Καινοτόμες προτάσεις για τα δίκτυα διανομής”, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 15 Μαΐου 2014, στις 10:00.
Session 2: Financing Markets- Challenges & Opportunities- “Χρηματοοικονομικές Αγορές – Προκλήσεις και Δυνατότητες” (Η επίδραση της οικονομικής κρίσης και οι αλλαγές που συνεπάγεται), η οποία θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 15 Μαΐου 2014, στις 13:00.
“Session 3: Innovative Market Management - “Καινοτόμα Διοίκηση Αγορών” (joint business development, νέα μοντέλα διοίκησης), η οποία θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 15 Μαΐου 2014, στις 14:45.
Η Κεντρική Αγορά Θεσσαλονίκης Α.Ε. (ΚΑΘ Α.Ε.), αποτελεί ενεργό μέλος της Διεθνούς Ένωσης Αγορών Χονδρεμπορίου (World Union of Wholesale Markets), η οποία εδρεύει στη Χάγη της Ολλανδίας, είναι ένας μη κυβερνητικός οργανισμός που έχει ως στόχο την προώθηση της ανταλλαγής χρήσιμων πληροφοριών σε διεθνές επίπεδο πάνω σε θέματα λιανικής και χονδρικής αγοράς, με την προοπτική της βελτίωσης των υποδομών, της οργάνωσης και της διαχείρισής τους. Αποστολή της Ένωσης είναι να προβληθεί ο βασικός ρόλος της χονδρικής και λιανικής αγοράς στη διασφάλιση της βιώσιμης πρόσβασης, διάθεσης και διανομής ποιοτικών φρέσκων τροφίμων.
Η WUWM σήμερα έχει μέλη σε 42 χώρες και δραστηριοποιείται στη διεθνή ανταλλαγή πληροφοριών σχετικά με αγορές χονδρικής και λιανικής - με σκοπό τη βελτίωση της κατασκευής τους, την οργάνωση και τη διαχείριση.
Στο συνέδριο θα παραβρεθούν διαχειριστές χονδρικής και λιανικής αγοράς καθώς και συνεργάτες της βιομηχανίας τροφίμων από 28 χώρες, στη διάρκεια του οποίου θα επιδιωχθούν επιχειρηματικές συναντήσεις με εμπόρους άλλων χωρών.
Σκοπός του συνεδρίου:
Να συζητήσουμε τα θέματα που αφορούν τον κλάδο μας και την ίδια την οργάνωση.
Να παρουσιάσουμε τη πόλη και την Κεντρική Αγορά ώστε να δείξουμε το έργο της που δεν είναι γνωστό στο ευρύ κοινό.
Να βοηθήσουμε τους εμπόρους της ΚΑΘ, αλλά και γενικότερα τους εμπόρους να έρθουν σε επαφή ευρύτερο με άλλες αγορές, ώστε να υπάρξουν συνομιλίες και συνεργασίες.

09 May 2014
Banner