Οριστικοποιήθηκε το πρόγραμμα της ημερίδας του ΣΕΒΕΚ για τα «Επώνυμα προϊόντα κρέατος»

24 October 2018

Οριστικοποιήθηκε το πρόγραμμα της ημερίδας του ΣΕΒΕΚ για τα «Επώνυμα προϊόντα κρέατος»

Τέσσερα πάνελ με εξειδικευμένους συμμετέχοντες συνθέτουν την ημερίδα του ΣΕΒΕΚ με τίτλο «Επώνυμα Προϊόντα Κρέατος: Τάσεις και Ευκαιρίες Ανάπτυξης», η οποία πραγματοποιείται τη Δευτέρα 29 Οκτωβρίου και ώρα 16:00 στο Ξενοδοχείο ATHENS HILTON (αίθουσα Hesperides).

Το πρόγραμμα της ημερίδας έχει οριστικοποιηθεί και δείχνει ότι η θεματολογία που θα εξελιχθεί σε δύο ενότητες, θα αγγίζει όλο το φάσμα της μεταποίησης, εμπορίας και εξαγωγής των προϊόντων επεξεργασίας κρέατος, από τις τεχνολογικές εξελίξεις και τη νομοθεσία έως την αναπτυξιακή δυναμική του κλάδου και τη συμβολή των παραδοσιακών προϊόντων κρέατος στη γαστρονομία.

Την 1η ενότητα της ημερίδας (16:20 – 18:00) θα καλύψουν δύο πάνελ με τις θεματικές:

- Τεχνολογικές εξελίξεις και ασφάλεια στη βιομηχανία κρέατος
Συμμετέχουν: Ισίδωρος Δαλέζιος, Γεωπόνος – Επικεφαλής Επιθεωρητής Συστημάτων Ασφάλειας Τροφίμων και Ποιότητας TUV HELLAS. Αλέξανδρος Θέος, Γεωπόνος – Τεχνολόγος Τροφίμων, sales manager ECOLAB. Ευγένιος Κατσανίδης, αναπληρωτής Καθηγητής Τεχνολογίας Τροφίμων ΑΠΘ. Δημόκριτος Ρουκάς, DVM, Μικροβιολόγος – Υγιεινολόγος MSc PH, επιστημονικός διευθυντής Αναλυτικά Εργαστήρια Αθηνών Α.Ε. Μάρκος Σκευοφύλαξ, managing director BIZERBA HELLAS. Τη συζήτηση θα συντονίζει η Ευαγγελία Μπαρκονίκου, μέλος Συμβουλευτικής Επιτροπής Τεχνικών Εμπειρογνωμόνων ΣΕΒΕΚ.

- Η ευρωπαϊκή νομοθεσία ως ασπίδα προστασίας: Ερμηνεία και εφαρμοστικές δυσκολίες
Το πάνελ αποτελούν: Θεόδωρος Βαφειαδάκης, τμηματάρχης Αξιοποίησης Κρέατος και Λοιπών Προϊόντων Ζωικής Προέλευσης ΥΠΑΑΤ. Βασιλική Γιαννούλη, κτηνίατρος MSc, προϊσταμένη Τμήματος Κρέατος και Αλιευμάτων, Διεύθυνση Ασφάλειας Τροφίμων ΕΦΕΤ – ΚΥ. Παναγιώτης Κατοίκος, κτηνίατρος MSc, επιστημονικός σύμβουλος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Κρεοπωλών. Βασίλης Παριανός, νομικός σύμβουλος ΣΕΒΕΚ. Βασίλης Τσουκαλάς, χημικός τροφίμων – σύμβουλος επιχειρήσεων. Τη συζήτηση θα συντονίσει η γενική γραμματέας Δ.Σ. του ΣΕΒΕΚ, Δέσποινα Μπακιρλή.

Η δεύτερη ενότητα της ημερίδας ξεκινά στις 18:00 με χαιρετισμό του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σταύρου Αραχωβίτη και ομιλία του προέδρου Δ.Σ. του ΣΕΒΕΚ, Εμμανουήλ Δομαζάκη, ενώ στη συνέχεια ακολουθούν δύο πάνελ με θέματα:

- Συμβολή του τομέα κρέατος στην τοπική και εθνική οικονομία
Συμμετέχουν: Θωμάς Αλεξανδρόπουλος, γενικός διευθυντής Κτηνιατρικής, ΥΠΑΑΤ. Στέλιος Γεραζούνης, διευθυντής Εξαγωγών Υφαντής Α.Ε. Σοφία Μανανά, τμηματάρχης ΠΟΠ – ΠΓΕ, ΥΠΑΑΤ. Γεώργιος Νυχάς, Καθηγητής ΓΠΑ. Αγγελική Οικονόμου, CEO – managing director ΝΙΚΑΣ Α.Ε. Συντονίζει ο Γιώργος Οικονόμου, εντεταλμένος σύμβουλος ΣΕΒΕΚ.

- Διατροφικές τάσεις, γαστρονομία, τουρισμός και μαζική εστίαση
Συμμετέχουν: Ιωάννης Αμβροσιάδης, Καθηγητής ΑΠΘ. Γιώργος Καββαθάς, πρόεδρος ΓΣΕΒΕΕ – ΠΟΕΣΕ. Ηλίας Κικίλιας, γενικός διευθυντής, Ινστιτούτο ΣΕΤΕ. Μυρσίνη Λαμπράκη, executive chef. Γεώργιος Μπόσκου, επίκουρος Καθηγητής, Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο. Το πάνελ και τη συζήτηση θα συντονίζει ο Στέλιος Σκαρίμπας, μέλος Δ.Σ. ΣΕΒΕΚ.

Μεταξύ των δύο πάνελ θα παρεμβληθεί η εισήγηση του Ιωάννη Γκιώνη, διευθυντή Πωλήσεων της ATRADIUS HELLAS, με θέμα «Ασφάλιση πιστώσεων: Ένα εργαλείο ανάπτυξης για την επιχείρησή σας».

Μετά το τέλος της εκδήλωσης, στις 20:30 θα ακολουθήσει δεξίωση στην αίθουσα GALAXY.

24 October 2018
Banner