Επιχειρηματική αποστολή στην Κίνα με Χόγκαν επικεφαλής – Οι ελληνικές συμμετοχές

16 May 2018

Επιχειρηματική αποστολή στην Κίνα με Χόγκαν επικεφαλής – Οι ελληνικές συμμετοχές

Τα εγκαίνια της έκθεσης τροφίμων SIAL στην Κίνα πραγματοποιεί σήμερα ο Επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης αρμόδιος για θέματα Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης, Φιλ Χόγκαν. Ο κ. Χόγκαν βρίσκεται στην Κίνα επικεφαλής μεγάλης επιχειρηματικής αποστολής αποτελούμενης από 70 εκπροσώπους εθνικών επιχειρήσεων και φορέων του ευρωπαϊκού αγροδιατροφικού τομέα, αλλά και συνδέσμων πανευρωπαϊκής εμβέλειας.

Η αποστολή βρίσκεται στην Κίνα από τις 14 Μαΐου και, όπως και με τις πρόσφατες επισκέψεις του Επιτρόπου στον Καναδά, το Ιράν και τη Σαουδική Αραβία, ο σκοπός της επίσκεψης είναι να διευκολύνει επιχειρηματικές επαφές και συμφωνίες ανάμεσα σε κινεζικές και ευρωπαϊκές επιχειρήσεις του αγροδιατροφικού τομέα.

Η Κίνα είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος εισαγωγέας ευρωπαϊκών αγροτικών και μεταποιημένων αγροτικών προϊόντων, έχοντας το 8,7% όλων των αγροτικών εξαγωγών της Ε.Ε. το 2016, ενώ τα ευρωπαϊκά τρόφιμα και ποτά γίνονται όλο και περισσότερο δημοφιλή ειδικά στην ανερχόμενη μεσαία τάξη της αχανούς αυτής χώρας.

Για φέτος η Ε.Ε. επελέγη ως τιμώμενη περιοχή στη SIAL China στη Σανγκάη, που αποτελεί τη μεγαλύτερη έκθεση τροφίμων της Ασίας και η ευρωπαϊκή αποστολή θα έχει ένα γεμάτο πρόγραμμα δραστηριοτήτων και στη Σανγκάη και στο Σενζέν, το οποίο περιλαμβάνει σεμινάρια για τα χαρακτηριστικά της τοπικής αγοράς και τις τάσεις των καταναλωτών, επισκέψεις σε σούπερ μάρκετ, ευκαιρίες δικτύωσης, αλλά και επίσκεψη στη SIAL.

Μεταξύ των συμμετεχόντων στην αποστολή, με ενδιαφέρον για τον τομέα του κρέατος, ξεχωρίζουν οι: Ομοσπονδία Βελγικού Κρέατος, Οργανισμός Εξαγωγών Βελγικού Κρέατος, Σύνδεσμος Βελγικού Χοιρινού, Ένωση Αγροτών Κύπρου, Danish Crown, Ευρωπαϊκός Σύνδεσμος Μεταποιητών και Εμπόρων Κρέατος Πουλερικών, SVA (Γαλλία), Vion (Γερμανία), Tönnies (Γερμανία), PHW Group (Γερμανία), Kometa 99 (Ουγγαρία), ΑΒΡ Ιρλανδίας, Dawn Meats (Ιρλανδία), Σύνδεσμος Ιταλικής Βιομηχανίας Κρέατος, LEVONI (Ιταλία), VanDrie (Ολλανδία), NEPLUVI (Ολλανδία), Σύνδεσμος Πολωνικού Βοδινού, Σύνδεσμος Πορτογαλικής Βιομηχανίας Κρέατος, INTERPORC (Ισπανία), CONSORCIO DEL JAMON SERRANO ESPAÑOL (Ισπανία), Viltpoolen (Σουηδία), Οργανισμός Κρέατος Ουαλίας.

Ελληνικές συμμετοχές

Από ελληνικής πλευράς, στους συμμετέχοντες περιλαμβάνονται η VIVARTIA και η Olivellas.

Στον κατάλογο των συμμετεχόντων συμπεριλαμβάνεται και η Ένωση Εμπόρων Κρέατος και Ζώντων Ζώων Μακεδονίας-Θράκης-Θεσσαλίας. Εν τούτοις, λόγοι ανωτέρας βίας δεν επέτρεψαν τελικά τη μετάβαση εκπροσώπου της στην Κίνα. Ακόμη κι έτσι, πηγές της Ένωσης που μίλησαν στο meatnews.gr θεωρούν πολύ σημαντική αναγνώριση την πρόσκλησή τους σε αυτή την αποστολή, όπως και τη συμπερίληψή τους στον κατάλογο των συμμετεχόντων, που ελπίζουν ότι μπορεί σε δεύτερο χρόνο να αποφέρει κάποιες ενδιαφέρουσες επαφές με την αγορά της Κίνας.

16 May 2018
Banner