Απορρίφθηκε η αίτηση αναστολής της νέας Υγειονομικής Διάταξης

01 November 2017

Απορρίφθηκε η αίτηση αναστολής της νέας Υγειονομικής Διάταξης

Απέρριψε το Συμβούλιο της Επικρατείας την αίτηση αναστολής εκτέλεσης της νέας Υγειονομικής Διάταξης που είχαν υποβάλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Γεωτεχνικών Δημοσίων Υπαλλήλων, η Πανελλήνια Ένωση Κτηνιάτρων Δημοσίων Υπαλλήλων και η Πανελλήνια Ένωση Γεωπόνων Δημοσίων Υπαλλήλων. Αυτό μας πληροφορεί σχετική ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ένωσης Εποπτών Δημόσιας Υγείας.
Η Υγειονομική Διάταξη εκδόθηκε στις 21/6/2017 και συνάντησε την αντίδραση των υπηρεσιών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και του ΕΦΕΤ. Οι Επόπτες Δημόσιας Υγείας χαρακτηρίζουν "αβάσιμη" την αίτηση ακύρωσης που είχαν υποβάλει οι πιο πάνω φορείς και την αποδίδουν σε "μικροσυντεχνιακή λογική, κτητική αντίληψη και βουλιμική διάθεση".
Όπως γράφουν "Ως ΠΕΕΔΥ παρακολουθήσαμε (και με την συνδρομή ειδικών Νομικών) εξ αρχής και εκ του σύνεγγυς, με περίσκεψη, ψυχραιμία και σοβαρότητα όλο αυτό το «ανεξήγητο» κύμα ενόχλησης και αντίδρασης που υπαγορεύονταν από μικροσυντεχνιακή λογική, κτητική αντίληψη και βουλιμική διάθεση, για ένα κατ´ εξοχήν θέμα προστασίας της Δημόσιας Υγείας, αυτό της άσκησης των Υγειονομικών Ελέγχων".

01 November 2017
Banner